Oglas
· · Komentari: 0

Pet znakova da se u vezi ponašate kao MAJKA: Vi definitivno niste u ravnopravnom odnosu

Obratite pažnju na znakove koji vam signaliziraju da se narušio balans u vezi

1653980336_khamkeo-vilaysing-OcxlTBbb6SY-unsplash.jpg
Foto: Unsplash
Oglas

U svakom odnosu nužno je da postoji ravnopravanost i uzajamno razumevanje. Ni u jednom trenutku ne smete dozvoliti da vam partner postane opsesija i da počnete da se ponašate kao njegov roditelj. Ako ni sami ne možete da uočite takvo ponašanje, ovo su signali koji bi trebalo da vam ukažu da grešite.

1. Neprekidno svađanje bez rešenja

Povremene svađe su sasvim uobičajene, ali kada postanu česte, to je znak za uzbunu. Ako primetite da stalno partneru zamerate stvari, ali da nikako ne pronalazite rešenja za vaše nesuglasice - to nije dobar signal. Da li ste primetili da stalno imate primedbe na partnerovo ponašanje, ali da se sve završi raspravama bez rešenja? Ako jeste, preispitajte vašu vezu.

2. Stalno čistite za partnerom

Apsolutno nema potrebe da konstantno za nekim skupljate razbacane stvari i sklanjate nered. Kućni poslovi se moraju podeliti jer ne postoji izgovor za bilo čiji nerad i nerazumevanje. Ako konstantno glumite kućnu pomoćnicu, postaćete vremenom isfrustrirani činjenicom da se ne nalazite u ravnopravnom odnosu.

Pročitajte još: Razlog zbog kog parovi često raskidaju, a zanemaruje se u vezama: Obratite pažnju

3. Nalaženje opravdanja

Svi imamo loše trenutke, ali za sve postoji granica! Ne smete konstantno nalaziti opravdanja za njegovo nerazumevanje, loše i bezobzirno ponašanje ili hladnokrvnost. Ako uhvatite sebe da stalno nalazite opravdanja za njegovo ponašanje koje vas povređuje, prestanite to da radite.

4. Kontrola

Nikako ne smete dozvoliti sebi da morate iskontorlisati svaki partnerov pokret. Zdrava veza ne može se graditi na taj način, a vi vašem partneru stavljate do znanja da smatrate da on nije potpuno zrela osoba koja samostalno može donositi odluke.

5. Prigovaranje

Konstantno prigovaranje i večito nezadovoljstvo stvoriće kod vašeg partnera odbojnost i želju da se udalji od takvog odnosa. Ne morate svaki dan nalaziti razloga za prigovaranje i ponašati se kao roditelj.

Bonus video:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas