· · Komentari: 0

ŽENE NA MUŠKARCIMA PRVO PRIMETE OVO, PA SVE OSTALO! A evo kako je obrnuto - jedna stvar je znak za PORODICU I ŽENIDBU

Ako se pitate šta to muškarac prvo primeti na ženi, odgovor je dala antropološkinja sa "Oksford Univerziteta"

1674829164_2107646--1-.jpg
Foto: EPA

Antropološkinja Ana Mečin, koja predaje na "Oksford Univerzitetu", za potrebe pisanja svoje knjige "Zašto volimo", prikupila je brojna istraživanja o muško ženskim odnosima, i razgovarala s mnogim stručnjacima, ne bi li otkrila koje su najveće razlike među muškarcima i ženama, odnosno na šta oni najviše obraćaju pažnju.

Lice
Kako je Ana istakla, evolucijski gledano, žene na muškarcima prvo gledaju širinu ramena i struka, a poželjno je da su im ramena široka i oblika trougla, te da je struk vizuelno uži. Osim toga, žene na muškarcima vole i simetrično lice jer je ono, kako podsvesno misle, pokazatelj dobre genetike. Tako gledajući, one smatraju da takav muškarac može da se posveti porodici i pruži im zaštitu.

Obline
Kada je reč o jačem polu- oni su prema istraživanju više "programirani" da na ženama primete obline, kao što su bokovi. Najviše ih privuče telo oblika "peščanog sata" gde su izraženi uzak struk i široki bokovi. Sve to ukazuje da je žena plodna i zdrava, kada je reč o podsvesti, ali i u nekadašnjim, gledano istorijski, standardima koji su postojali. Obline su i ranije bile odraz plodnosti i ženstvenosti, te su ih mnoge poznate dame ponosno nosile. 

Struk i bokovi
U jednom ekspermentu koji je rađen 2015. godine u Teksasu, naučnicu su otkrili da su muškarci najduže gledali u stomak nepoznate žene, odnosno dijafragmu, nakon čega su se fokusirali na lice. U prilog tome, govori zaključak da je odnos struka i bokova nešto što će suprotna strana prvo da primeti.

 

BONUS VIDEO: 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.