Oglas
· · Komentari: 0
LJUBIMCI

Konačno DOKAZANO: Da li deca koja rastu sa životinjama dobijaju ALERGIJE

Završeno je obimno istraživanje da li dlake izazivaju alergije.

1607087701_Depositphotos_231852610_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Iako mnogi roditelji ne dozvoljavaju deci da imaju psa, plašeći se da će zbog dlaka kućnog ljubimca imati problema sa alergijama, istraživanje nemačkih stručnjaka pokazalo je da ih upravo to čini otpornijim.

Pročitajte još: BEZ PARDONA: Pogledajte kako mama vučjaka tera svog mladunca na spavanje (VIDEO)

Naučnici su došli do saznanja da su takvi mališani manje osetljivi na alergene, nakon što je tim na čelu sa dr Joakimom Hajnrihom pratio ponašanje 9000 malih ispitanika, od rođenja do njihove šeste godine.

Mališani koji rastu sa psima nemaju alergije

Vođa tima je insistirao kod njihovih roditelja da redovno popunjavaju formulare o zdravstvenom stanju dece, ali su im sve vreme rađene i analize krvi, da bi se utvrdilo postoje li kod njih specifična antitela koja otkrivaju alergiju.

Rezultati su pokazali da mališani koji odrastaju uz psa nisu alegični na dlaku ljubimca, a manje su šanse i da postanu osetljivi i na druge vrste alergena, kao što je najuporniji - polen.

Pročitajte još: Oprez: Ovih 5 namirnica kućni ljubimci nikako ne smeju da jedu!

Naučnici su zaključili da zaštitni faktor izostaje u slučaju samo povremenog druženja dece sa psima.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas