Oglas
· · Komentari: 0

Šta se dešava kada pas liže vaše lice: Odgovor će vas ZAPANJITI!

Morate odmah prekinuti ovu naviku vašeg psa

1671375012_profimedia-0158328871-pas-lize-lice.jpg
Photo: Profimedia
Oglas

Psi ispoljavaju ljubav privrženošću, vernošću, a mnogi vlasnici obožavaju kada im njihov krzneni ljubimac udeli poljubac, tako što ih lizne po licu ili ruci.

Onima koji nikada nisu imali ljubimca, teško je razumeti kakva je to ljubav. Međutim, da li je ovo bezbedno po naše zdravlje?

Pročitajte još: Četiri razloga zašto psi ližu svoje VLASNIKE: Jedan će vas posebno iznenaditi

Potpuna je zabluda da pljuvačka pasa može da deluje antibakterijski. Po savetima stručnjaka, potpuno je suprotno!

Foto: Profimedia

U ustima psa, živi nebrojeno mnogo bakterija i bacila, koji se lizanjem prebacuju na vas. Poznato je da psi vole da njuškaju i jedu svašta, a napolju postoji mnogo izazova za njih. Kada se uporede naše bakterije sa psećim, samo 17% njih je isto. To znači da postoji mogućnost da se poljupcem na vas prebaci oko 83% novih bakterija, koje inače nemate.

Pročitajte još: REŠENJE dileme: Evo šta možete dati psu od ljudske hrane

Ukoliko na koži imate otvorenu ranu ili iritacije, rizik je još veći. Ubuduće, manje poljubaca, a više zagrljaja i igranja. Ukoliko pak, ne stignete da izbegnete izliv ljubavi svog krznenog drugara, odmah to mesto operite vodom i sapunom.

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas