· · Komentari: 0
promo

Liste stomatoloških usluga su izrazito dugačke, ali šta je to što se od intervencija najčešće radi

Davno su stomatološke ordinacije prestale da budu mesto gde se samo popravljaju ili vade zubi. Iako to spada u najčešće intervencije, podugačak je spisak usluga koju stomatolozi u okviru svoje ordinacije pružaju. Šta je to još popularno čime stomatolozi privlače svoje pacijente?

1677143759_shutterstock_583030357.jpg
Foto: Shutterstock

Izaberite dobrog stomatologa

Iako stomatolozi treba da pre svega razmišljaju o zdravlju zuba pacijenta, neretko se susrećemo sa onima koji stavljaju svoju zaradu na prvo mesto. Tako se pravi razlika između dobrih i, blago rečeno, manje dobrih zubara. I kada smo u nedoumici kako da izaberemo onog najboljeg, moramo obratiti pažnju na mnoge stvari. To ne znači da treba da budemo zubari umesto zubara, nego da budemo informisani i da znamo da prepoznamo onog zubara koji će nam odgovarati i onog kog treba da se klonimo.

Kako biti siguran da ste izabrali onog za kog važi da je najbolji zubar u Beogradu

Mnogima, kada su zubari u pitanju, bude najvažnije da im stomatološka ordinacija bude blizu i da je dostupna gotovo u svakom momentu. Isto tako, gotovo pođednako, važno je da ta ordinacija bude ugledna i da se ona ističe po higijeni i urednosti koja se u njoj neguje. Jako loš utisak može ostaviti neuredna i aljkava ordinacija. Zato, pre nego što izaberete stomatologa, treba ga prvo upoznati, kao i mesto na kome on radi. Takođe, sama opremljenost ordinacije dosta utiče na celokupnu sliku – ukoliko se koristi tehnologija i aparati koji su poslednja reč nauke, to uliva sigurnost da će svaka intervencija biti sprovedena propisno i najbolje moguće. Naravno, ništa bez veštine u rukama stomatologa, koji pored toga treba da zna s pacijentima. Mnogo je onih koji se odlaska stomatologu plaše, a najbolji zubar u Beogradu zna da napravi prilagođen pristup pacijentu i ukloni te iracionalne strahove.

Zubni plak – uzrok mnogih oboljenja zuba

Svako ko odlazi jednom u šest meseci na preventivne preglede stomatologu, zna da je obavezno skidanje kamenca standardna procedura. Zubni plak uzrokuje mnoga stomatološka oboljenja, jedan od najčešćih – karijes, kao i dalje oboljenja desni, pa i gubitak zuba na kraju. Skidanje kamenca se zato preporučuje makar jednom godišnje, pa čak i onima koji misle da nemaju problem sa njegovim pojavljivanjem. Ukoliko je pacijent pušač, svakodnevno konzumira namirnice koje pogoduju pojavi zubnog plaka, takve intervencije se rade i češće.

I kod stomatologa se rade hijaluronski fileri – cena je ponekad i povoljnija

Danas je stomatolog i onaj ko je zadužen za celokupan izgled osmeha, koji podrazumeva zdrave zube, njihovu belinu i ujednačenost, ali i izgled usana i bora oko njih. Zato mnogi stomatolozi u svoju ponudu uvršćuju i tretmane protiv bora. To su uglavnom hijaluronski fileri cena kao pogodnost ako se radi u kombinaciji sa nekim zahvatom na zubima. Važno je napomenuti da je to potpuno prirodna estetska intervencija, i da se sa njom gotovo ne može dobiti neprirodan izgled, naročito ako dolazi iz ruku dobrog stomatologa. Cilj je pre svega zdrav i zadovoljan  pacijent, koji neguje svoje celokupno zdravlje time što o zubima vodi brigu, kao i o svom spoljašnjem izgledu.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.