Oglas
· · Komentari: 0
ZATEGNUTOST

BORE SMEJALICE ne nastaju samo zbog SMEJANJA: Zašto se javljaju i šta možemo uraditi da ih UBLAŽIMO

Ako ste zdravi i puni života, sigurno se dosta smejete, zar ne?

1602661237_Depositphotos_18975259_s-2019.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Međutim, sigurno ste primetili male linije koje nastaju kada se nasmejete i koje i nakon promene raspoloženja i dalje ostaju tu i čine vas starijim nego što zaista jeste. Makeup umetnici i dermatolozi su nam otkrili šta možemo uraditi po pitanju bora "smejalica" i kako da ih na najbolji i najjednostavniji način ublažimo.

Šta su zaista bore "smejalice" i da li se može zaobići njihovo nastajanje?

Iako ih mnogi nazivaju tako, ove bore ne nastaju zbog smejanja. Nazolabijalne linije podsećaju na zagrade koje se protežu od nosa do uglova usana. Iako se više vide dok se smejete, njih ne izaziva isključivo ta facijalna ekspresija. Ove linije mogu nastati zbog genetike ili zbog čestog spavanja na strani i stomaku. Na žalost, ne možemo ih zaobići nikad jer su one rezultat unutrašnjeg starenja kože.

Pročitajte još: Znate li kako se PRAVILNO nanosi KREMA na lice? Nije onako kako ste mislili

Kako možemo sprečiti njihovo produbljivanje?

Zbog toga što je starenje uključeno, jedini način da sprečite njihovo produbljivanje jeste da usporite znakove starenja. Najbolja metoda za ovo je svakodnevno nošenje kreme sa zaštitnim faktorom. Takođe je dobro da prestanete da pušite, dovoljno spavate, imate dobru ishranu i vežbate redovno. Ne zaoravite da promenite položaj u kome spavate – na leđima je najbolje!

Pročitajte još: Trik od 30 sekundi za bolji efekat SUVOG ŠAMPONA

Foto: Depozit

Da li se preporučuje korišćenje filera za njihovo omekšavanje?

Da, fileri su idealna opcija jer se bore na ovom mestu najviše vide kad se izgubi volumen u obrazima. Fileri mogu vratiti izgubljeni volumen i samim tim umanjiti dubinu bora. Takođe, mogu se ubrizgati i u same bore kako bi se smanjila njihova dubina. Pored filera, nisu loši ni tretmani ultrazvukom.

Pročitajte još: Sviđa vam se trend "NO MAKE UP", ali TO ne znači BEZ ŠMINKE, već nešto što NE OČEKUJETE

Šminka i kozmetika?

Ako fileri i drugi slični tretmani ne ulaze u opticaj, svakako možete problem sa borama sakriti šminkom, ali i kvalitetnim kozmetičkim proizvodima. Koristite bogate serume za kožu koji će je zategnuti i hidrirati, ali i dobar puder u nijansi vaše kože koji će dodatno prekriti bore.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas