Oglas
· · Komentari: 0
promo

Tri idealne odevne kombinacije za male maturantkinje

Period velikih i malih matura je u toku, a njega karakterišu pomešana osećanja sreće i tuge kod dece, ubzuđenja i radosti, strepnje i neizvesnosti.

1685103707_shutterstock_562327408.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Osnovci slave prelazak iz nižih razreda u više, kada će učiteljicu kao značajnu figuru u životu zameniti pozicijom razrednog starešine. Osmaci slave završetak obaveznog osnovnoškolskog obrazovanja i prelazak u srednju školu, slave odrastanje. A srednjoškolci, oni slave kraj najlepšeg, školskog, perioda u životu i početak novog zahtevnijeg i izazovnijeg.

Ono što je zajedničko za sve njih jesu pripreme za to slavlje koje se obično realizuje u vidu maturskih večeri. Neki se za to mesecima pripremaju. A ono što za neke može biti pravi izazov, posebno kada su devojčice u pitanju, jeste izbor garderobe, odnosno odevne kombinacije, za to veče.

Kada je u pitanju mala matura donosimo vam tri predloga za odevanje koja mogu odgovarati većini devojaka.

Na prvom mestu su haljine za devojčice

Jedan od najčešćih izbora kada su male maturu u pitanju pada na haljine za devojčice. Ali pitanje je kakve? Da li su svi modeli prikladni? Kako napraviti granicu i razliku?

S obzirom da se radi o tinejdžerkama savetuje se da je kombinacija ležernosti, adekvatne dužine i blage doze svečanosti idealna. Zato se ne preporučuju predugačke svečane haljine za devojčice koje mogu učiniti da one izgledaju mnogo starije nego što jesi, a pri tome će im ograničavati kretanje i funkcionisanje.

Sa druge strane na ovom uzrastu ne preporučuje se ni minić, ili kraće haljine i suknje s obzirom da je jasno da ovo nije prikladno njihovom uzrastu i prilici.

Najbolja haljina za devojčice je ona u kojoj se one osećaju komforno i udobno, koja odgovara njihovom stilu i željama, koja im podiže samopouzdanje i koja dezenom, stilom i modelom odgovaraja njihovim godinama.

Danas se mogu naći brojni modeli haljina za devojčice koji se mogu nositi uz ravnu obuću što je svakako preporuka za ovaj povod.

Za casual varijantu mogu se kombinovati pantalone, košulja i ženska kožna jakna

Za one male damice koje ne vole da nose haljine iz bilo kojeg razloga idealno rešenje može biti neka casual varijanta koja uz blagu šminku i frizuru može imati i te kako efektan izgled.

Nešto elegantnije pantalone u kombinaciji sa manjom štiklom ili ravnom obućom, i nešto modernijom košuljom uz žensku kožnu jaknu čini idealnu kombinaciju. Danas se na tržištu mogu naći ženske kožne jakne u raznim bojama što može olakšati izbor i osvežiti celokupnu odevnu kombinaciju.

Ženske kožne jakne mogu se kupiti u lokalnim radnjama, ali je raznovrsna ponuda dostupna putem interneta omogućila da svako nađe ono što traži. Ženske kožne jakne su komad garderobe koji će kao i košlju i pantalone, devojčice moći da nose i kasnije.

Kombinacije suknje i elegantnog bodija

Za najbolju kombinaciju koja se nalazi između svečane kao što je haljina i casual varijante, nalazi se upravo ova – miks suknje i elegantnog bodija ili košuljice.

Popularnost bodija sa kratkim ili dugim rukavima opet je u modi. Kada se na to doda suknja idealnog kroja u odnosu na građu, nema greške.

Uz jednobojan bodi ili košuljicu može se kombinovati suknja specifičnijeg dezena poput tufnica, mašnica, cvetna ili nekog drugog dezena.

Ovde su moguće razne kombinacije tako da se lako može doći do savrešnstva.


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas