Oglas
· · Komentari: 0

Kako bezbolno ukloniti tragove voska nakon depilacije? Pridržavajte se ovih saveta kako ne biste iziritirali kožu dodatno

Bezbedno i bezbolno uklonite ostatke voska. Smanjite rizik od dodatne iritacije

1690980225_shutterstock_619562813.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Depilacija voskom je jedan od najsigurnijih načina za uklanjanje neželjenih dlačica sa tela. Ova vrsta depilacije žene sve češće sprovode kod kuće, a ne u salonu, što značajno štedi budžet.

Glavni nedostaci depilacije voskom su sledeći:

  1. nakon procedure, mali deo voska često ostaje na koži i donosi mnogo neprijatnosti;
  2. teško je, pa čak i gotovo nemoguće oprati vosak običnom vodom. Osim toga, mnogo boli;
  3. ako se komad voska ostavi na koži duže vreme, ona će prestati da diše, a to će dovesti do iritacije i osipa na telu;
  4. ostaci voska se lepe za odeću i donose neprijatnost.

Zato morate znati kako pravilno ukloniti vosak, i što je najvažnije, brzo i bez bolova. Ovo će učiniti da izgledate privlačno i oslobodite nepotrebne nelagodnosti.

Kako ukloniti vosak sa kože nakon depilacije

Po pravilu, papirni ubrusi su uključene u komplet za depilaciju voskom da se otarase ostataka materijala. Svaka maramica je u potpunosti impregnirana posebnim uljem koje lako uklanja ostatke voska sa vaše kože. Pored toga, pomažu u hidratacuhu kože i umiruju je nakon postupka depilacije.

Ako ubrusi nisu obezbeđene ili ih nemate dovoljno, onda možete koristiti druge metode da se rešite viška voska na koži

koristi se obično biljno, maslinovo ili bebi ulje. Običan zavoj mora biti dobro natopljen uljem, a zatim jednostavno naneti na mesta gde je vosak dobro fiksiran. U roku od jednog minuta možete bezbedno ukloniti ostatke materijala sa kože;
na kožu se nanosi masna krema ili se njome impregnira pamučna podloga. Takođe će pomoći da se sa lakoćom uklone ostaci voska;
U prodavnicama postoje posebni proizvodi za uklanjanje voska. Možete koristiti losione ili sprejeve.

Uklanjanje ostataka voska sa kože nije teško. Glavna stvar je znati nekoliko jednostavnih ženskih trikova.

I posle najkvalitetnijeg voska ostaju sitni tragovi. Moraju se odmah ukloniti uz pomoć specijalnih ili narodnih lekova. U suprotnom, na koži se može pojaviti iritacija ili osip. A to će doneti mnogo neprijatnosti i neprijatnosti, posebno u toploj sezoni, kada se više pažnje posvećuje depilaciji.

Za depilaciju možete koristiti pene i gelove. Ako među komponentama postoje omekšivači, antiinflamatorni i ublažavajući iritaciju, onda se takav alat može koristiti na bilo kom delu tela, uključujući osetljiva područja kao što su pazusi i bikini zona.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas