Oglas
· · Komentari: 0

Kako se pravi DOMAĆE RUMENILO? Potrebni su vam samo prirodni sastojci

Rumenilo možete da napravite i sami

1710433790_shutterstock_170784293.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Rumenilo nije samo šminka, već čarolija koja osvetljava vaše lice bojama.

Ali, nisu sva rumenila stvorena jednaka. Mnogi popularni kozmetički brendovi koriste hemikalije koje mogu biti štetne za vašu kožu, izazivajući iritacije, začepljenje pora ili alergije. Kako biste zadržali prirodni sjaj i istovremeno pratili svoj stil, vreme je da postanete kreativni i naučite kako da napravite svoje rumenilo kod kuće, koristeći samo prirodne sastojke.

Osnove izrade domaćeg rumenila su jednostavne. Potrebno je samo nekoliko prirodnih sastojaka poput gline i pigmenata. Kaolin glina, na primer, ne samo da pomaže sastojcima da se sjedine, već i čisti vašu kožu, sprečavajući začepljenje pora. Aru prah, dobijen iz korena tropskih biljaka, dodaje svetlije nijanse rumenila.

Što se tiče boje, priroda nudi razne opcije. Od cvekle za tamno roze nijanse do kurkume za duboke narandžaste tonove, postoji mnogo prirodnih pigmenata koji će dati boju vašem rumenilu. Evo nekoliko jednostavnih recepata za domaće rumenilo:

  • Za svež, breskvasti sjaj: Pomešajte prah korena cvekle, latice breskve i aru prah u jednakim delovima. Čuvajte u staklenoj posudi i rumenilo će ostati sveže nekoliko meseci.
  • Za intenzivniji efekat: Pomešajte prah hibiskusa, aru prah, mleveni cimet ili đumbir, eterično ulje lavande i tamjana. Ovo rumenilo ne samo da daje boju, već i hrani vašu kožu.

Izrada domaćeg rumenila ne samo da je zabavna aktivnost, već i omogućava vam da znate tačno šta nanosite na svoje lice. Isprobajte ove recepte i otkrijte lepotu prirodnog rumenila.

(Ženski magazin)

BONUS VIDEO

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas