· · Komentari: 0

Napravite sami zelenu masku za podmlađivanje: Uz pomoć par sastojaka lice će vam biti zategnutije

Ako nemate dovoljno novca za estetske korekcije, možete se okrenuti prirodnim rešenjima

1664276396_profimedia-0234174522.jpg
foto: Profimedia

Pre nego što napravite i nanesete ovu masku, poželjno je da uradite piling lica. Piling možete odraditi tako što ćete pomešati med i šećer, a potom laganim pokretima utrljati i isprati nakon par minuta.

Nakon toga napravite masku od sastojaka koje svi imamo u kuhinji:

  • 200g spanaća
  • 200g zelenog kelja
  • 1/4 šoljice devičanskog maslinovog ulja
  • 1/4 šoljice kisele pavlake

Priprema:

  1. Kelj i spanač kratko prokuvajte, pa procedite i ubacite u blender.
  2. Potom ubacite maslinovo ulje i kiselu pavlaku, pa sve izblendajte.

Masku nanesite na lice i vrat. Umesto prstima, masku možete naneti i četkicom ili špatulom. Preporučuje se da je držite oko 8 minuta, a potom isperete mlakom vodom. Ali, pred kraj umivanja trebalo bi se umiti hladnom vodom kako bi se zatvorile pore.

Koristite jednom do dva puta nedeljno.

Lutein, vitamin E i mlečna kiselina jesu sastojci koji daju sjajan podmlađujući efekat. Lutein koji se nalazi u zelenom povrću, efikasan je u borbi protiv slobodnih radikala i drugih foto oštećenja kože.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.