Oglas
· · Komentari: 0
LETO

Nosila ga je Merlin Monro: Ne bikini, ovog leta se nosi TRIKINI (FOTO)

Jednodelni kupaći kostim je proslavila Pamela Anderson.

1627640709_jednodelni1.png
Foto: Šater
Oglas

Bez njih se ne može. Više puta su se vraćali na scenu, a poslednjih desetak godina je ni ne napuštaju, već na njoj samo menjaju ruho.

Pročitajte još: Omiljena BAGET torbica Keri Bredšo: Nosi se kao hleb pod rukom i apsolutni je hit! (FOTO)

Jednodelni kostimi su naslali u Los Anđelesu

Jednodelne kupaće kostime, napravljene od danas nam poznatih, elastičnih materijala, 1950. godine patentirala je u Los Anđelesu dizajnerka Rouz Meri Rid, koja je i do tada bila poznata po kreiranju ove "odeće za plivanje", za zvezde poput Merilin Monro.

Treba da podupre telo na laskav način.

Patent je opisan rečima: "Jednodelni kupaći kostim trebalo bi da oblikuje i podupre delove tela u predelu poprsja i stomaka na laskav način, a da pritom ne stvara nelagodnost i ne ometa slobodu pokreta tela one koja ga nosi".

Jednodelni su idealni za žene sa stomakom

Već tada, jednodelni kostimi činili su da žena u njima izgleda prelepo, pa nije ni čudo što su ih nosili baš svi, a ne samo oni sa manje zategnutim stomakom, kako se smatralo.

Pročitajte još: Izračunajte idealnu veličinu suknje: U zavisnosti od vaše visine odaberite dužinu koju bi trebalo da nosite

Nekih četrdeset godina kasnije, Pamela Anderson obasjala je čitavu planetu crvenom bojom svog jednodelnog kupaćeg kostima, iz kog nije "izlazila" u popularnoj seriji "Čuvari plaže".

Kostim Pamele Anderson je legendaran.

Upravo takvi, crveni, crni, prugasti, pa čak i tamnobraon, visoko sečeni na preponama a u gornjem delu svedeniji, jednodelni kupaći kostimi apsolutni su hit ovog leta.

Foto: Šater

Trikini je hit ovog leta

Uz njih, tu su i, u predelu prepona, zatvoreniji modeli, kojima puf rukavići daju notu ekstravagantnosti, ili oni donekle otvoreni na struku, sa višeslojnim naborima na vrhu bretela, koji najviše podsećaju na naramenice. Prisutni su i kostimi potpuno dugih rukava, nalik bodijima, sa "ve" ili okruglim izrezom, kao i oni sa samo jednom bretelom.

Pročitajte još: Bikini sa rukavima i OBRNUT dekolte na kupaćem kostimu! (FOTO)

Od trikinija, jednodelnih kostima kojima gornji i donji deo spajaju uži komadi materijala, ostali su samo nagoveštaji - kod ovogodišnjih modela srednji deo znatno je širi nego prethodnih leta.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas