Oglas
· · Komentari: 0

Odaberite frizuru u skladu sa oblikom lica: Istaknite crte na najlepši način

Svako lice je jedinstveno, s vlastitim karakteristikama i konturama, i odabrana frizura može pomoći da istaknete vaše najbolje osobine ili, obrnuto, naglasite baš one koje želite prikriti.

1699530871_shutterstock_2317963787.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Kao što se moda menja, tako i frizure dolaze i odlaze, ali prilagođavanje frizure vašem obliku lica ostaje ključna stavka za postizanje savršenog izgleda.

Bez obzira na to da li imamo posla sa okruglim, duguljastim, srcolikim, kockastim ili ovalnim oblikom lica, postoji prava frizura koja će sasvim sigurno pomoći da se postigne lep, uravnotežen i privlačan izgled.

U galeriji ćemo detaljnije  istražiti kako odabrati pravu frizuru za vaš oblik lica i kako se transformacijom kose možete osećati sigurno i sjajno.

Frizure za ovalno lice

Ovalni oblik lica često se smatra idealnim oblikom lica, jer mu pristaju različite frizure. Ovaj oblik lica ima ravne konture i uravnotežene proporcije, što pruža mnogo slobode za eksperimentisanje s različitim frizurama. Kratke frizure, poput pixie ili bob frizura, naglašavaju ovalne crte lica i ističu jagodice, što čini ovaj oblik još privlačnijim. Osim toga, kratke frizure često olakšavaju održavanje i stilizovanje pa su idealne za one dame koje vode aktivan život. Duge, valovite frizure takođe su odličan izbor za ovalni oblik lica, jer mekano uokviruju lice i dodaju ženstvenu notu. Kose s dugim slojevima mogu dodatno naglasiti ovalne crte lica. Ako volite eksperimentisati, možete razmotriti frizure s izraženim šiškama, asimetričnim rezovima ili frizurama sa strane razdvojenim šiškama. Ovi moderni i odvažni stilovi mogu dodati intrigantan izgled ovalnom licu.

Frizure za okruglo lice

Za osobe s okruglim licem, frizure mogu igrati ključnu ulogu u postizanju izduženijeg i uravnoteženog izgleda. Duge frizure s mekim slojevima oko lica mogu stvoriti iluziju dužine. Ovi slojevi omogućavaju kosi da se lagano valovito spusti i doda volumen na pravim mestima. Pramenovi ili ombre efekti takođe mogu dodati dubinu i dimenziju okruglom licu - tamniji tonovi na korenu kose koji postepeno prelaze u svetlije nijanse prema vrhovima mogu stvoriti iluziju izduženog lica. Isto tako, ne zaboravite i na pravilno postavljene šiške. One mogu uravnotežiti okruglo lice. Šiške koje padaju iznad obrva ili bočne šiške koje sežu do jagodica mogu stvoriti privlačan okvir za lice.

Frizure za duguljasto lice

Za osobe s duguljastim licem, cilj frizure je obično stvoriti dojam šireg i uravnoteženog lica. Frizure s volumenom na stranama lica, poput bogatih slojeva i teksture, mogu dodati širinu i uravnotežiti izduženi oblik lica. Šiške koje padaju ispod obrva ili odlaze na jednu stranu mogu skratiti izgled lica i stvoriti iluziju širine. Srednje duge frizure, poput duže bob varijante ili frizura sa šiškama, mogu pružiti pravilan okvir za lice i uravnotežiti proporcije. Kovrdže i valovi takođe dodaju teksturu i mekoću, stvarajući iluziju šireg lica. Oštrije, srednje kratke frizure mogu istaći izgled i oblikovati lice.

Frizure za kockasto lice

Osobe s kockastim licem obično imaju izražene i ravne konture, a glavni cilj pri odabiru frizure jeste omekšati te konture i dodati toplinu i ženstvenost izgledu. Srednje duge frizure sa prirodnim valovima ili kovrdžama mogu omekšati oštre linije kockastog lica i stvoriti ženstveniji izgled. Slično je i sa kratkim ili srednje dugim bob frizurama gde slojevi oko lica dodaju toplinu. Frizure koje naglašavaju volumen na vrhu glave mogu uravnotežiti kockasto lice i stvoriti iluziju mekoće, a isti efekat se postiže i bočnim razdeljkom - koji pomaže u skretanju pažnje sa strogih kontura čela i vilice.

Frizure za srcoliko like

Srcoliko lice karakteriše šire čelo i uža brada, a cilj pravilno odabrane frizure je postići uravnotežen izgled i stvoriti utisak šireg donjeg dela lica. Duge frizure sa slojevima koji padaju prema bradi mogu stvoriti upravo tu iluziju i omekšati izražene konture čela. Sličan efekat postiže se i asimetričnim frizurama koje skreću pažnju sa čela i stvaraju utisak ravnoteže. Srednje duge šiške koje padaju do čela su takođe vredne razmatranja, kao i mali trikovi sa bojenjem kose jer pravilno odabrane nijanse i tehnike farbanja kose takođe mogu pomoći u postizanju ravnoteže između čela i brade.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas