· · Komentari: 0
NEGA KOSE

Opadanje vlasi, usporen rast: Šta se sve može desiti KOSI ako prečesto vezujete KONJSKI REP?

Ova frizura može vam izazvati ozbiljne posledice ukoliko je pravite pogrešno.

1643186377_rep.png
Foto: Printskrin/Jutjub/laineymariebeauty

Konjski rep je jedna od omiljenijih frizura iz nekoliko razloga - jednostavno se pravi, a može izgledati elegantno kao i opušteno. Idealno je rešenje ukoliko želite da "sakrijete" neopranu kosu, ili ako trenirate.

Ipak, važno je znati da čestim vezivanjem konjskog repa možete naneti ozbiljnu štetu svojoj kosi.

Pročitajte još: AKNE, MIGRENA, HERPES, PERUT su samo neki od razloga zbog kojih NE TREBA DA SPAVATE SA MOKROM KOSOM

Najčešće greške koje pravimo kad vezujemo konjski rep

Ako konjski rep vezujete tako što zabacite kosu na potiljak i stegnete je toliko puta gumicom da imate osećaj da će gumica pući, znajte da činite ogromnu štetu. 

Naime, dermatolozi kažu da se usled takvog vezivanja kosa tanji, što na duge staze dovodi do proređivanja kose.

Kosa može da se proredi bilo gde na skalpu, ali zbog konjskog repa najčešće se proredi sa strane.

Kad vam se pojave visoki zalisci koje niste imali, to je znak da je kosa počela da se proređuje jer folikuli dlake postaju traumatizovani, i kosa prestaje da raste.

Još jedan indikator da će konjski rep napraviti štetu vašoj kosi je bolno teme.

Ako vas teme boli kada ga vežete i ako kada skinete gumicu imate onaj prijatan osećaj, to znači da ste preterano stegli kosu i da morate prestati sa tim na neko vreme.

Kako oporaviti kosu posle preteranog nošenja konjskog repa

Kosa će se sama vremenom opraviti ako rep budete vezivali povremeno.

Ukoliko ne možete bez konjskog repa, pravite labaviju varijantu od koje vas neće boleti teme. Takođe, izbegavajte da jako vučete kosu dok nameštate frizuru.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.