Oglas
· · Komentari: 0
NEGA I LEPOTA

Organski proizvodi su KLJUČ LEPOTE! Otkrivamo tri tajne lepote INDIJKI

Indija je zemlja žena nestvarne ljepote, a ovo su tri njihova savjeta koja jednostavno morate poslušati ukoliko želite da očuvate mladolikost.

1611218432_indijka.png
Foto: Pixabay
Oglas

I dok idnustrija lepote neprekidno raste, Indijke i dalje veruju da žena treba da se neguje na prirodan način. One propagiraju stil života koji kaže da lepota dolazi iznutra i hrane se strogo organskim namirnicama, jer tako održavaju zdravlje svog tela koje se onda pokazuje i spolja.

Pročitajte još: ŠTEP, šav i prsluk. Počinju RASPRODAJE ove stvari će biti moderne i naredne zime

Ova njihova tri saveta za lepotu morate da sledite ukoliko želite da izgledate mlađe.

Kožu negujte kurkumom i ružama

Kurkuma ima antiinflamatorno dejstvo pa je odličan “preparat” za negu kože. Indijke prave kreme ponekad samo od kurkume i vode, a ponekad dodaju i latice ruže čiji sok ima umirujuće dejstvo. Kurkuma je odlična i za ten, jer utiče tako da ujednačava boju kože, pa zbog toga žene iz Indije tako “sijaju”.

Mnoge Indijke pored tretmana kosu neguju uz pomoć ulja, čak stilski namažu kosu uljanim preparatima da bi je zalizale i da im ona sija

Interesantno je da se za negu koriste i šafran, koran sladića, ali i prirodna glina. Prirodne maske i kreme za kožu možete koristiti gotovo svakodnevno.

Kosu tretirajte uljima

Pročitajte još: Usporite starenje kože vrata: Dve navike treba uvrstiti u svakodnevnicu

Mnoge Indijke pored tretmana kosu neguju uz pomoć ulja, čak stilski namažu kosu uljanim preparatima da bi je zalizale i da im ona sija. Ovo je posebno karakteristično za mlade devojke koje su još u školi.

Najčešće se koristi kokosovo ulje koje je prijatnog mirisa i jako delotvorno za dlaku, jer je hrani proteinima i daje joj elastičnost. Orahovo ulje ima isto svojstvo, ali još daje kosi toliko potrebni bitamin B koji utiče na njen rast i razvoj.

Pročitajte još: Miteseri, akne i ostala ZLA na licu: Tri ZAKONA koja moraju tinejdžeri da poštuju

Hibiskusovo ulje pored hranljivosti ima svojstvo i odbrane kose od štetnog zračenja, čime joj čuva kvalitet i boju. Ulje nanosite na kosu uveče i potrudite se da prenoćite sa njim na glavi. Dobro opetite kosu ujutru i spremni ste da osvojite svijet. Ovakva maska za kosu se primenjuje dva puta nedejno.

Kajal je indijska šminka za oči, nešto poput ajlajnera

Šminkajte oči samo kajalom

Kajal je indijska šminka za oči, nešto poput ajlajnera. Naime, kajal ima šiljast vrh u obliku piramide koji služi za iscrtavanje željenih linija oko očiju.

Pročitajte još: Akne - njihovo mesto na licu otkriva vaše unutrašnje tegobe

Sastoji se od biljnog voska, mikrokristalnog voska, gliceril oleata, gliceril stearata, ricinusovog ulja, triglicerida palminog ulja, vitamina E. Ove supstance su tu kako bi istovremeno mogle da “oboje” predio oko očiju i tako ih još više istaknu i da održe kožu vitalnom, odnosno da onemoguće njeno sušenje i stvaranje bora,pišuMalisaveti.com

Svaka Indijka koja drži do svog izgleda odmah po umivanju nanosi kajal na oči, jer je njima važno da i u kući kao i na ulici izgledaju privlačno.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas