· · Komentari: 0
neočekivano

POLOŽAJ SPAVANJA utiče na vaš IZGED: Evo kako se to dešava

Iako se spavanje čini kao bezazlena aktivnost, koja nam donosi samo dobro, istina je zapravo malo drugačija.

1601539048_Depositphotos_9193004_s-2019.jpg
Foto: Deposit

Možemo koristiti najbolje kozmetičke proizvode i slediti savete i preporuke za negu lica, ali sav trud lako padne u vodu, ukoliko ne zauzmemo dobar položaj. Starenje je prirodan proces kome se ne treba opirati, ali je dobro učiniti sve što je do nas, da ne nastupi pre vremena.

Ukoliko spavate okrenuti na stomak ili stranu, nemamo lepe vesti za vas. Naime, na taj način podstičete stvaranje sitnih i primetnih bora. Prema rečima stručnjaka, bore od spavanja zaista postoje i mogu biti trajne. Naravno, ovde govorimo o navici, ne o pojedinačnom slučaju kada ste slučajno ili za promenu zaspali u nekom od ova dva položaja. Stoga, sledeći put razmislite da li vam je važniji komfor ili lepota.

Pročitajte još: Odabir BOJE LAKA za nokte nije slučajan! Evo šta ona govori o nama

Znamo da nije lako promeniti ustaljeno ponašanje, ali ako ste se prepoznali u prethodnim redovima, znate šta vam je činiti. Najbolje je da spavate na leđima, što može i te kako uticati na izgled kože. Pored toga, ono povoljno utiče na sama leđa, ali i smanjuje neugodan bol u kolenu.

Pročitajte još: Kako da vaše OBRVE izgledaju savršeno? Na ove TRI stvari OBRATITE PAŽNJU

Sa druge strane, treba sagledati i zdravlje u celini, odnosno prihvatiti činjenicu da je nekada preporučen položaj nemoguć. To se odnosi na osobe koje pate od bola u vratu, gorušice ili apneje, kojima se savetuje da spavaju na stomaku ili okrenuti na stranu. Sve u svemu, nije naodmet pročitati savet, ali na kraju, svako mora da odluči šta je najbolje za njega i prati potrebe svog organizma.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.