· · Коментари: 0
неочекивано

ПОЛОЖАЈ СПАВАЊА утиче на ваш ИЗГЕД: Ево како се то дешава

Иако се спавање чини као безазлена активност, која нам доноси само добро, истина је заправо мало другачија.

1601539048_Depositphotos_9193004_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Можемо користити најбоље козметичке производе и следити савете и препоруке за негу лица, али сав труд лако падне у воду, уколико не заузмемо добар положај. Старење је природан процес коме се не треба опирати, али је добро учинити све што је до нас, да не наступи пре времена.

Уколико спавате окренути на стомак или страну, немамо лепе вести за вас. Наиме, на тај начин подстичете стварање ситних и приметних бора. Према речима стручњака, боре од спавања заиста постоје и могу бити трајне. Наравно, овде говоримо о навици, не о појединачном случају када сте случајно или за промену заспали у неком од ова два положаја. Стога, следећи пут размислите да ли вам је важнији комфор или лепота.

Прочитајте још: Одабир БОЈЕ ЛАКА за нокте није случајан! Ево шта она говори о нама

Знамо да није лако променити устаљено понашање, али ако сте се препознали у претходним редовима, знате шта вам је чинити. Најбоље је да спавате на леђима, што може и те како утицати на изглед коже. Поред тога, оно повољно утиче на сама леђа, али и смањује неугодан бол у колену.

Прочитајте још: Како да ваше ОБРВЕ изгледају савршено? На ове ТРИ ствари ОБРАТИТЕ ПАЖЊУ

Са друге стране, треба сагледати и здравље у целини, односно прихватити чињеницу да је некада препоручен положај немогућ. То се односи на особе које пате од бола у врату, горушице или апнеје, којима се саветује да спавају на стомаку или окренути на страну. Све у свему, није наодмет прочитати савет, али на крају, свако мора да одлучи шта је најбоље за њега и прати потребе свог организма.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.