Oglas
· · Komentari: 0
SAVETI

Pomoću ovih PET namirnica koje sigurno imate u kuhinji, izbrisaćete BORE kao gumicom

Bore na licu, vratu i dekolteu otkrivaju godine i mogu da se ublaže pravilnom negom koja podrazumeva redovno čišćenje ovih delova tela posebno uveče od dnevne šminke.

1662468883_namirnice.jpg
Oglas

Uz pomoć prirodnih recepata koje donosimo možete sami da napravite maske koje će vam pomoći da vaša koža izgleda lepo, a uz dužu upotrebu moći ćete da se pozdravite i sa borama.  

Pročitajte još: Stručnjaci otkrili: Ovoliko koraka dnevno bi trebalo da pređete da bi ostali zdravi (FOTO)

Šargarepa  

 Jednu šargarepu operite, iseckajte, stavite u blender i izmiksirajte. U sok koji ste dobili, dodajte dve kašike meda, pa malo promešajte. Nanesite masku na prethodno očišćeno lice i držite do pola sata. Operite lice mlakom vodom. Ovu masku stavljajte dva puta nedeljno, a već posle nekoliko nanošenja videćete sjajnu, glatku kožu sa manje izraženih bora.

Banana i med

Zbog vitamina A, C, B6 i B12 banana učvršćuje kožu, a med je podmlađuje, pa je ova kombinacija idealna protiv bora. Izgnječite jednu bananu i mešajte je sa kašičicom maslinovog ulja, domaćeg meda i jednom kapi etarskog ulja lavande dok se masa ne ujednači. Nanesite na očišćeno lice, vrat i dekolte. Posle pola sata isperite mlakom vodom i na vlažnu kožu umasirajte maslinovo ulje. Ostaviti da deluje tokom noći.


Ovsene pahuljice

Za dekolte je najbolja maska od ovsenih pahuljica. Skuvajte jednu šoljicu ovsenih pahuljica i ostaviti da se ohladi. Ocedite vodu i dodati jedno belance, nekoliko kapi soka od limuna i kašiku ulja od divlje ruže. Umutiti da smesa bude ujednačena i naneti na vrat i dekolte. Ostaviti da odstoji 20 minuta, a kožu isprati hladnom vodom. Ova maska ne samo što uklanja bore i sprečava nastanak novih, već uklanja pege i fleke. Kako maska hrani, tako kožu i podmlađuje.

Pročitajte još: Pravila "mladalačke ishrane": Male promene koje možete da uvedete već danas

 

Belance  

Očistite lice i u prethodno umućeno belance umočite štapić za uši, pa njime pređite preko zatvorenih kapaka i delovima lica gde su bore vidljive. Sačekajte nekoliko minuta dok se belance ne osuši, otvorite oči i isperite lice mlakom, pa hladnom vodom.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas