Oglas
· · Komentari: 0

Zašto je formula "5+2" ključna u DETOKSIKACIJI LICA: Za sedam dana do blistave i glatke kože

Uradite detoks kože i pružite vašem licu potpunu negu

1659959093_pexels-karolina-grabowska-7281703.jpg
Foto: Pexels
Oglas

Mnogi su čuli za detoksikaciju organizma uz pomoć metode "5+2". Zapravo tu je reč o režimu ishrane u okviru kog se pet dana hranite bez restrikcija, dok preostala dva dana morate da ograničite unos kalorija.

Kako po sličnom principu funkciše i post, stručnjaci savetuju da je to dobar način za čišćenje organizma. Dermatolozi smatraju da je ovaj princip delotvoran i kada je koža u pitanju. Posebno je koristan za žene koje nanose šminku svakodnevno.

Ovaj princip "5+2" kada je detoksikacija kože u pitanju podrazumeva da pet dana možete stavljati šminku na lice, ali da preostala dva dana ne stavljate ništa sem hidratantne kreme.

Pročitajte još: Jasan znak da previše peremo lice: Manje je više u ovom slučaju

Na taj način se mogu smanjiti razni upalni procesi, a koža "odmara" i regeneriše se jer šminka onemogućava koži da odbaci mrtve ćelije. Pomenuti princip pomaž da koža zablista.

Redovno čistite lice, pilingujte ga dva puta nedeljno i ne stavljajte šminku često. Obratite pažnju na deklaracije proizvoda koje kupujete kako biste bili sigurni da odgovaraju vašoj koži.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas