Oglas
· · Komentari: 0
nega

Zašto je koža ispod očiju posebno osetljiva? Ovo treba da bude deo nege 365 dana u godini

Čak i ako vaša koža sada izgleda mlado i zdravo, od vitalnog je značaja da napravite rutinu nege kože koja će vam koristiti i u godinama koje dolaze

1675602096_shutterstock_1805379256.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Kada je u pitanju briga o koži lica, više pažnje posvećujemo određenim područjima, od kojih je jedno ispod očiju. Ovo mesto je posebno sklono borama, tamnim flekama i podočnjacima. Koža ispod očiju je jedna od najtanjih na vašem telu i važno je da je tretirate drugačije od drugih područja.

Koža ispod očiju takođe sadrži manje kolagena i lojnih žlezda, piše Healthline. Ovo značajno olakšava nastanak bora ili suve kože u ovoj oblasti.

Briga o koži ispod očiju

Znajući da je koža ispod očiju tanka i osetljiva, važno je da budete izuzetno nežni kada je tretirate. Predlaže se i korišćenje "kućnih lekova" kao što su hladne obloge, ohlađene kesice čaja ili čak kriške krastavca kako bi se prirodno poboljšao izgled kože ispod očiju.

Ono što većina zaboravlje je nanošenje kreme za sunčanje i kada nismo na moru ili se sunčamo. Izuzetno je važno svakodnevno naošenje kreme za sunčanje da biste se zaštitili od štetnih sunčevih zraka.

- Jedini proizvod koji svi treba da koriste 365 dana u godini je krema za sunčanje. Promoviše ne samo zdravlje kože već i izgled kože -  rekla je dr Fejn Frej, doktor medicine, za Fox News.

Naravno, svačija koža je različita i možda će vam biti potrebne različite stvari da bi procvetala, tako da pronalaženje pravih proizvoda može da zahteva pokušaje i greške.

BONUS VIDEO

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas