· · Komentari: 0
rešenje

Želite hidriranu i lepu kožu? Povećajte unos ovih namirnica

Ako nam je koža suva i bez sjaja, jednom rečju izgleda "beživotno", uglavnom posežemo za raznim kremama dok ne dođemo do željenih rezultata.

1612800946_Depositphotos_224216796_s-2019.jpg
Foto: Deposit

Ne setimo se da takav izgled možemo rešiti i adekvatnom ishranom.

Pročitajte još: Zašto PRAZILUK treba da uvrstimo u ishranu? Bio je cenjen još kod STARIH EGIPĆANA

Odgovarajuća ishrana i unost vode mogu da zamene i najbolje kozmetičke proizvode. Duže ćemo čekati kako bi rezultati bili vidljivi, ali dugoročno možemo rešiti problem i generalno se osećati bolje.

Istraživanje koje je sprovelo Britansko udruženje dijetetičara otkrilo je da geni iako imaju veliku ulogu u kvalitetu kože pođednako su važni unosi vitamina, ishrana, hidratacija i nezdrave navike poput alkohola. 

Zdrava ulja, sirovo voće i povrće najbolja su opcija za lepu kožu.

Voće i povrće puno je antioksidanata koji pomažu u borbi protiv slobodnih radikala. Mnoga istraživanja pokazala su da karotenoidi mogu smanjiti osetljivost kože.

Foto: PIxabay

Vitamin C igra veliku ulogu u celokupnom organizmu, pa utiče i na stanje kože. Odličan je za proizvodnju kolagena.

Pročitajte još: Neverovatne prednosti ULJA KARANFILIĆA: Služi kao prva pomoć kod ovog čestog problema

Šta izbegavati?

Dehidratacija je jedan od glavnih uzroka beživotne kože. Ako nemate naviku da pijete količine vode koje se preporučuju poušajte da povećate unos voća i povrća koje sadrži visok procenat vode. Tu spadaju namirnice poput krastavca, paradajza, spanaća, lubenice i jabuka. 

Velike količine šećera i alkohola smanjuju proizvodnju kolagena prema mnogm istraživanjima čineći kožu bez sjaja koji tako želimo. Ne morate u potpunosti osutati od ovih proizvoda, samo njihovo smanjivanje pozitivno će delovati na izgled kože.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.