Oglas
· · Komentari: 0
čišćenje

BEZ HEMIKALIJA: Za čišćenje i vraćanje sjaja dragocenom nakitu potrebno vam je nekoliko namirnica

Namirnice koje koristimo u ishrani mogu biti iznenđujuće dobre i za druge svrhe.

1644931041_diamond-gd9d86e55f_1280.jpg
Foto: pixabay
Oglas

Pored redovnog pranja obuće i odeće, potrebno je i da nakit koji nosimo bude sjajan. Ako posedujete dragoceni nakit onda znate koliko je važno održavati ga potpuno sjajnim. Iznenadićete se kada vam saopštimo da to možete uspeti i uz pomoć piva, votke i kečapa!

Pročitajte još: Dermatolozi otkrivaju zašto UVEK MORATE DA OPERETE NOVU GARDEROBU PRE NEGO ŠTO JE OBUČETE

1. Kečap - idealan za poliranje srebra

Otkriveno je i da kečap nije samo (neizostavni dodatak) jelima, već i da je jako učinkovit kada je u pitanju srebro. Da biste se uverili, uzmite komad nakita i potopite ga u posudi sa kečapom oko 5 do 10 minuta. Oprez: vodite računa da ne prekoračite vremenski limit, budući da sirćetna kiselina iz paradajza može delovati nepovoljno ukoliko ostavite vaš nakit duže da stoji. Nakon toga obrišite kečap četkicom, pa isperite toplom vodom.

2. Pivo - idealna opcija za vraćanje sjaja zlatnom nakitu

Ako želite da isprobate, sipajte malo piva na krpu a potom protrljajte tom krpom zlatni nakit. Oprez: Uverite se da je vaš nakit  zaista od zlata ili pozlaćen bez kamenja i ne koristite tamno pivo.

Pročitajte još: STERILNO BELO u enterijeru ne mora da bude LOŠ IZBOR: Kako ova boja utiče na ZDRAVLJE?

3. Kisela voda - za vraćanje sjaja poludragom kamenju

Učinak kisele vode videćete kad ostavite nakit u posudi kisele vode preko noći, a nakon toga prebrisati suvom krpom. Vaše poludrago kamenje biće sjajno, blistavo i čisto!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas