Oglas
· · Komentari: 0

Četiri stvari koje nikako ne smete stavljati u MAŠINU ZA SUDOVE: Mogu se deformisati i postati neupotrebljive

Obratite pažnju nna ove predmete kada stavljate posuđe u mašinu

1668082861_Foto-Shutterstock-masina-za-sudove.jpg
Foto: Shutterstok
Oglas

Mašina za pranje sudova nam je velika pomoć u kuhinji, ali neke stvari ipak nikada ne biste trebali prati u njoj. Ipak, da li ste ikada razmišljali o tome šta se zaista sme, a šta ne sme stavljati u mašinu za sudove. Mnoge domaćice čak i nesvesno naprave ove greške, a evo šta kažu stručnjaci. Kako piše i ao.com, a prenosi klik.hr, ovo su predmeti koje ne biste trebali stavljati u svog “najdražeg pomoćnika”.

Drvene daske za rezanje

Drvene daske za rezanje takođe ne reaguju dobro na visoke temperature te već nakon jednog pranja mogu postati neravne i neupotrebljive.

Pročitajte još: Neverovatne namene PAPIRA ZA PEČENJE: Koristan je i van kuhinje

Oštri noževi

Noževi poput onih za hleb ili meso nikada ne bi smeli biti oprani u mašini za sudove jer zbog visokih temperatura mogu da otupe i samim time postaju beskorisni, a uz to mogu i zarđati.

Napukli tanjiri

Ako ste razbili najdraži tanjir i uspeli ga zalepiti ne biste ga trebali prati u mašini za sudove. Naime, ovakvi tanjiri u mašini su u velikom riziku od ponovnog razbijanja.

Posuđe za merenje zapremine

Razlog za to vrlo je jednostavan jer se tokom pranja mere vrlo lako mogu izbrisati što onemogućava njihovo korištenje za namjenu za koju su kupljene.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas