Oglas
· · Komentari: 0

Hotelski trik za NAJMEKŠE PEŠKIRE: Sve što vam je potrebno je prirodni miks od 50 dinara

Uvek smo se pitali kako su hotelski peškiri tako mekani

1744276478_shutterstock_2293868501.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Peškiri često postanu tvrdi i grubi zbog načina pranja i sušenja, uključujući prekomerno korišćenje deterdženta i omekšivača. Tvrda voda, prekomerno sušenje i prepuna mašina za veš, takođe su faktori koji utiču na njihovu teksturu.

Pored toga, prečesto korišćenje visokih temperatura tokom pranja ili sušenja može da uzrokuje oštećenje vlakana i smanjenje udobnosti, a evo kako se pravilno peru peškiri.

Dejan Dimitrov, izvršni direktor Laundryheapa, tvrdi da prašak za pecivo i belo sirće dobro deluju na omekšavanje peškira. Upravo je to mešavina koju često koriste u hotelima, piše Express.

Takođe možete da koristite sodu bikarbonu za omekšavanje peškira i da ih učinite pahuljastima.

- Pomešajte osam kašika praška za pecivo s deterdžentom za pranje veša pre nego što ga stavite u mašinu. Ovo će pomoći da se opuste vlakna peškira i uklone sve nečistoće, zbog čega će peškiri da budu kao novi - dodao je Dimitrov.

Mnogi ljudi često brinu zbog korišćenja belog sirćeta u pranju veša zbog njegovog jakog mirisa, ali peškiri neće mirisati na sirće nakon pranja. Belo destilovano sirće možete da nabavite u mnogim supermarketima, a i u hotelima ga vole koristiti.

Ne perite peškire sa odećom

Drugi načini da peškiri budu mekani i pahuljasti uključuju održavanje razdvojenih peškira i odeće.

Osnivačica Piglet in Bed, Džesika Henli, rekla je:

- Pranjem peškira zajedno sa odećom može doći do prenosa bakterija između svakog komada u ciklusu pranja. Pobrinite se da iz peškira izbacite višak vode pre nego ih stavite u sušilicu jer će to pomoći. Takođe izbegavajte da ostavljate mokre peškire da dugo stoje u mašini jer to može da izazove neprijatan miris buđi.

Kada ih odlažete, pobrinite se da ih složite uredno kako bi ostali u dobrom stanju.

- Počnite tako što ćete držati kratki kraj peškira u visini prsa, a zatim presavijte svaki rub prema suprotnom rubu kako biste postigli uredne preklopljene trećine. Presavijte donju trećinu peškira, zatim gornju trećinu prema dole i pohranite tako da spoljašnji presavijeni rub bude okrenut prema spolja kako biste ih lakše dohvatili s police - i održali ormar urednim -đ dodala je Džesika.

(Blic Žena)

BONUS VIDEO

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas