Oglas
· · Komentari: 0
SAVETI

Spas u zadnji čas: Kako otvoriti flašu VINA BEZ OTVARAČA?

Otkrivamo nekoliko jednostavnih načina kako da otvorite vino bez vadičepa.

1672418948_263043_shutterstock-1368755939_f.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Možda ste iskusili problem da nemate vadičep pri ruci da otvorite bocu vina. Kako se ispostavilo, postoji izlaz iz ove situacije, i to više od jednog. Evo nekoliko jednostavnih načina da otvorite vino bez vadičepa kod kuće.

Šraf

Pročitajte još: GODIŠNJI KINESKI HOROSKOP: Pogledajte šta vam zvezde donose 2023. godine

Ako imate pri ruci kutiju za alate, možete brzo otvoriti vino bez vadičepa pomoću dugog samoureznog šrafa i klešta. Zavrnite vijak za samoprezivanje u čep i uklonite ga kleštima, a umesto ovog drugog možete koristiti alat za vađenje eksera. 

Upaljač

Vino možete otvoriti i bez vadičepa upaljačem. Odštampajte grlo boce i počnite da zagrevate mesto gde se nalazi čep. Posle minuta pluta će se zagrejati i izleteti iz boce.

Viljuška

Pročitajte još: Ne znate šta da gledate? Predlažemo vam: TOP 10 FILMOVA ZA NOVOGODIŠNJE I BOŽIĆNE PRAZNIKE

Da biste otvorili vino bez vadičepa viljuškom, morate staviti ručku pribora za jelo pod uglom od 90 stepeni. Čvrsto držite bocu i istovremeno pritisnite čep.

Kineski štapići ili olovka

Poenta nije da izvučete čep, već da ga gurnete u bocu. Štapovi su prilično jaki i dugi, pa je pogodnije to učiniti sa njima. Ali ako nema štapova, možete koristiti olovku ili čak ključeve. Odmaknite se od kauča i pokrijte odeću peškirom da se ne zaprlja, jer će se vino u ovom slučaju proliti, ali možete brzo otvoriti flašu vina bez vadičepa.

Nož

Da biste vino otvorili bez vadičepa nožem, prvo gurnite čep u bocu kažiprstom koliko god možete. Uzmite nož sa oštrim krajem i po mogućnosti sa nazubljenim ivicama. Ubacite ga u čep do sredine i počnite da ga uvijate po principu vadičepa.

Pročitajte još: Stvari koje ne bi trebalo da poklanjamo za Novu godinu: Smatra se da nose negativnost

Boca sa gaziranom vodom

Boca gazirane vode (poželjno 1,5 litara) takođe će pomoći da se otvori čep u vinu. Čvrsto uhvatite vino u ruke i dajte dno boce nekoliko oštrih poteza sodom. Nastavite dok se pluta ne pomeri sa svog mesta. Čim primetite da je čep počeo da izlazi, podignite vrat flaše i olabavite snagu udaraca. Još nekoliko pokreta, i čep se već može izvući prstima.

BONUS VIDEO: 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas