Oglas
· · Komentari: 0
feng šui

Nije dovoljno samo pranje: Feng šui majstori upozoravaju šta sve morate uraditi sa stvarima koje ste kupili u "SECOND HAND" šopu i sa onim polovnim

Poslušajte savete feng šui stručnjaka

1654517644_pexels-karolina-grabowska-4495705.jpg
Foto: Pexels
Oglas

Kupljenju odeću, bez obzira da li smo je uzeli u "second hand" prodavnici ili bilo gde drugo, pre prvog pranja morate oprati.

Stručnjaci ističu da bi bez izuzetaka novu odeću ipak trebalo da prvo operemo, a onda nosimo.

- Potpuno nova odeća može da sadrži određene potencijalne iritanse, poput sintetičkih boja ili čak konzervansa kako bi odeća bila bez bora tokom isporuke. Ako sadrže alergene koji izazivaju osetljivost na vašoj koži, ove hemikalije naći će se na vašoj koži, a onda mogu da dovedu  do onoga što se zove kontaktni dermatitis - kaže dermatolog Azadeha Širazija, prenosi Mind Body Green.

Iako odeća u "second hand" šopovima prolazi čitav ciklus pranja pre nego što se pusti u prodaju, usled probanja, dugog stajanja u radnji, potrebno je i nju oprati.

Pročitajte još: Najteže fleke: Napravite pastu za uklanjanje MRLJA OD CRVENOG VOĆA (RECEPT)

Ali feng šui majstori ističu da se na njoj zadržava i energija prethodnog vlasnika. Da biste se oslobodili ove energije potrebno je da u vodu za pranje ili pretpranje dodate nekoliko kašika morske soli. So sadrži kristale koji upijaju energiju. Drugi način da se rešite nagomilane energije jeste da odeću ostavite na sunce. Sunčeva svetlost izjednačava se sa jang energijom koja potiskuje lošu i ustajalu vibraciju.

Zanimljivo je da, sudeći prema nekim feng šui principima, polovne stvari i one koje su već prethodno bile nečije, ne moraju uvek nositi negativnu energiju. Recimo, stari nameštaj smatra se boljim u tom pogledu od novog. Smatra se da je potrebno nekoliko godina da bi izvetrile sve hemikalije koje se koriste u proizvodnji različitih vrsta nameštaja.

Pored toga, bitno je kakvu energiju u vama izazivaju ove stvari. Ako u vama bude tugu, uznemirenost ili neku drugu lošu emociju, nemojte ih zadržavati u svom domu.

Bonus video:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas