Oglas
· · Komentari: 0

Prema FENG ŠUIJU gledalo u trpezariji ima posebno značenje: Zašto bi trebalo da bude deo svačijeg enterijera

Da li ste nekada razmišljali o tome gde postavljate ogledala?

1688383336_profimedia-0146012680.jpg
Foto: Profimedia
Oglas

Ogledala su jedan od alata koje feng šui praktičari koriste za ispravljanje ili prilagođavanje toka či energije u prostoru, i imaju mnogo različitih namena.

Trpezarije, kao i svi delovi doma, simbolizuju određene oblasti vašeg života u feng šuiju, a ogledalo se ovde može postaviti sa određenim feng šui značenjem ili namerom, piše The Spruce.

Ogledala i Feng Shui

Ogledala se često koriste u feng šuiju da bi se naglasila oblast ili da bi se pojačao uticaj određenog dela kuće. Takođe su povezana sa elementom vode, jednim od pet elemenata. Kada postavljate ogledalo ili neki drugi predmet u svoj dom za određenu feng šui svrhu, važno je da imate jasnu nameru kako biste želeli da vas podrži. Ako želite da dodate ogledalo u svoju trpezariju kako biste poboljšali feng šui svog doma, odvojite trenutak da razmislite o svojoj nameri za ovo ogledalo.

Trpezarija i Feng Shui

Vaša trpezarija je mesto gde jedete i okupljate se kao porodica, a takođe predstavlja i vašu vezu sa prijateljima. Ako imate dobro postavljen trpezarijski sto, to može da podstakne dublja i dugotrajnija prijateljstva.

Ogledala u trpezariji

Ako je vaša trpezarija manje i osećate se malo skučeno, ogledalo može pomoći da proširite ovu oblast vašeg doma kako bi se osećalo prostranije. Ovo stvara više prostora za energiju da pozovete više prijatelja i obilja u svoj život, piše The Spruce. Ogledalo koje odražava vaš trpezarijski sto takođe može da simboliše obilje.

Vrste ogledala u trpezariji

Možete koristiti bilo koje ogledalo koje odgovara prostoru i dekoru. Ako želite da izaberete ogledalo sa dodatnim feng shui značenjem, možete to uneti kroz oblik ili boju. Igranje sa različitim oblicima ogledala je jedan od načina da pozovete određene energije u svoj dom. Kvadratno ili pravougaono ogledalo je stabilnije i uzemljeno, dok okruglo ili ovalno ogledalo pomaže da se omekša energija tokom porodičnih obroka.

Šta izbegavati?

Prvo, uverite se da je ogledalo na odgovarajućoj visini. Izbegavajte da okačite ogledalo previsoko, jer će to odseći delove refleksije i učiniti ih nepotpunim. Takođe nije idealno koristiti slomljena ogledala ili više malih ogledala zajedno jer to stvara slomljenu ili segmentiranu sliku.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas