Oglas
· · Komentari: 0
feng shui

Okruglo ogledalo, četvrtasto ili u obliku trougla? Feng shui otkriva koju simbolu SVAKI OD NJIH NOSI

Možda niste znali, ali velika je razlika u simbolici

1647688459_bathroom-g372f75221_1280.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Prema filozofiji koju zastupa feng shui, svi predmeti u vašem domu, od onih najkrupnijih do dekoracije i sitnica – imaju sopstveno energetsko polje koje može biti pozitivno i negativno.

Prema istoj filozofiji ogledala se smatraju provodnicima energije i jako je bitno na kom mestu u domu ćete ih postaviti. Osim toga, energija i simbolika zavise i od oblika ogledala i njegovog okvira. Ključno shvatanje feng shui filozofije jeste da morate imati pet prirodnih elemenata u kući - vodu, metal, vatru, drvo, zemlju - da biste uspostavili balans energije.

Okruglo ogledalo zapravo odgovara metalnom elementu, pa zbog toga se smatra da donosi radost, preciznost i jasnoću.

Pročitajte jošNikako ne bacajte iskorišćen limun: Iznenadićete se kad vidite za šta može da posluži! (VIDEO)

Četvrtasta ogledala predstavljaju zemljani element. Veruje se da privlače stabilnost, lični razvoj i uzemljenje.

Velika pravougaona ogledala, sa druge strane, predstavljaju element drveta, pa se za njih vezuje da donose fleksibilnost i ljubaznost.

Ogledala u obliku trougla se ređe sreću u domovima, iako su stilski dosta efektni. Trouglasta ogledala predstavljaju energiju vatre. Ako se odlučite za njih, smatra se da će vam doneti energiju strasti, inspiracije i autentičnosti.

Ono što u svakom slučaju donosi lošu energiju jesu napukla ogledala, prljava i zamućena i ona koja prikazuju nepravilan odraz.  Još jedna greška jeste ako postavite ogledalo tako da se u njemu vidi odraz ulaznih vrata!

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas