Oglas
· · Komentari: 0

Otarasite se USTAJALOG mirisa odeće: Isprobajte trik koji vam u tome može pomoći

Često se događa da čista odeća dobije ustajali miris, ali srećom, postoji jednostavan način da se to neutrališe

1716711767_1690891735_shutterstock_709387969.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Uzrok ovog mirisa su bakterije koje se razvijaju u toplim i vlažnim uslovima. Odeća može dobiti karakterističan miris ustajalosti ako ostane dugo vlažna u veš mašini, ako se skladišti u ormaru dok je još vlažna ili ako se suši u prostoriji s lošom ventilacijom. Srećom, ovaj neprijatan miris se može ukloniti bez potrebe za pranjem.

Jedan od čestih načina je korišćenje alkohola. Odeća se jednostavno poprska alkoholom, što neutrališe ustajali miris.

Drugi način je korišćenje papira za pečenje. Potrebno je natopiti papir vodom u koju ste dodali nekoliko kapi omiljenog eteričnog ulja. Kada se papir potpuno osuši, stavite ga u ormar zajedno sa odećom. Papir za pečenje ima svojstvo upijanja vlage, što će sprečiti da odeća dobije ustajali miris, dok će istovremeno obogatiti garderobu mirisom ulja koje ste koristili.

Još jedan savet je korišćenje sode bikarbone. Možete napraviti mešavinu sode bikarbone i vode, pa tu smesu poprskati po odeći pre nego što je ostavite da se provetri na svežem vazduhu. Soda bikarbona će apsorbovati neželjene mirise i osvežiti vašu odeću.

(Krstarica)

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas