· · Komentari: 0

Pet stvari koje vam mogu pomoći da privučete novac: Feng šui stručnjaci smatraju je da je ključ u životnom prostoru

Evo koje izmene prema feng šui stručnjacima treba da napravite

1682857463_feng-sui-novac.jpg
Foto: Shutterstock

Ako želite da ojačate svoju finansijsku situaciju, napravite ove izmene u svom životnom prostoru i pare će početi da pljušte. Bar tako tvrdi feng šui.

Ne koristite simbole vode u kući

Cevi koje cure, znak su da vam novac izmiče iz ruke – kaže feng šui konsultant Karen Rouč Karter. Da biste pojačali svoj bankovni račun, obavezno treba da popravite sve pokvarene cevi u kući, ali i da se rešite sve vode koja duže vreme stagnira, na primer, da promenite vodu u vazama za cveće.

Najbolje bi bilo izbegavati izlaganje likovnih dela sa elementima vode – posebno u spavaćoj sobi, niti postavljati ogledala na mestima višim od vašeg nosa. Savetuje feng šui ekspert, a prenosi PortalOko.

Unesite više biljaka

Da biste prosperirali u životu, važno je da u svom domu kreirate živahan, zdrav i nadahnjujući prostor bez nereda – upozorava feng šui stručnjak Laura Benko. Nered smeta slobodnom protoku energije, zbog čega se ukućani ulenje.

Životnu snagu najbolje bi bilo ojačati biljkama i cvećem, ali i redovnim provetravanjem svih prostorija. Fontane su simbol novca i bogatstva pa ako imate prostora u dvorištu kuće i sredstava na raspolaganju, razmislite o ovom ukrasu.

Koristite boje bogatstva

Boja može imati veliki uticaj na vaše raspoloženje. Crvena se smatra vrlo moćnom bojom, pa ne čudi što slavne osobe hodaju upravo po tepisima ove boje kad idu na premijere filmova. Ako želite da privučete novac u svoj život stavite crvene dekoracije, kao i zelene i ljubičaste.

Međutim, postoji izuzetak. Ako ne podnosite crvenu, zelenu ili ljubičastu boju, one neće upaliti kao sredstvo za privlačenje novca u vaš život. Feng šui se ne ogleda samo u rasporedu predmeta, već i u skladnoj ravnoteži između vas i prostora u kojem boravite.

Čista kuhinja

Vaša je kuhinja direktno povezana sa vašom mogućnošću da privlačite novac – kaže feng šui konsultant Suzan Mecger. Važno je održavati sudoperu i frižider organizovanim.

Šporet mora da bude čist, a svaka ringla treba pravilno da radi. Na kraju, ako želite da pojačate svoju finansijsku situaciju, pobrinite se da sto za ručavanje uvek bude besprekorno čist.

Rešite se starih stvari

Da biste zaradili novac, nekad morate da se oslobodite starih stvari koje nikada ne koristite. Na primer, sigurno u nekim kutijama čuvate stare daljinske upravljače, odeću u koju više ne možete da uđete i slične predmete koji ne služe nikome.

Ako nešto ne koristite, verovatno vam to nije ni važno, niti vam je potrebno. Oslobodite tako prostor u kući koji će vam omogućiti ulaz nove energije i doneće vam prosperitet, piše Telegraf.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.