Oglas
· · Komentari: 0

Proverite da li treba da zamenite JASTUK: Ako se ovo dešava, vreme je za novi

Jednostavna provera će vam mnogo reći

1708527864_shutterstock_2079822178.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Ako se iz noći u noć budite iscrpljeni sa bolnim vratom, možda vam novi jastuk. Mnogi misle da je jednom kupljen jastuk trajno rešenje, ali postoji rok u kome oni postaju neudobni i počinju da gube svoje svojstvo.

Koliko dugo traju jastuci?

Smatra se da jastuci traju u proseku oko dve godine. Međutim, rok trajanja jastuka zavisi od nekoliko faktora. Na primer, jastuk na kome spavate svake noći će verovatno morati da se zameni pre nego jastuk koji se ređe koristi.

Vrsta punjenja koja se koristi u jastuku takođe igra značajnu ulogu. Jastuci punjeni vlaknima imaju tendenciju da se brzo izravnaju, dok oni sa punjenjem poput gela mogu zadržati svoj oblik i podršku tokom dužeg perioda.

Znaci da vam treba novi jastuk

Iako postoje očigledni znaci da vam je potreban novi jastuk (neudobnost ili izgubljen oblik), neće svi jastuci koje treba zameniti izgledati istrošeno. Jedan od znakova da je vreme da zamenite jastuke je kada se više ne vraćaju u prvobitni oblik kada ga presavijete na pola. Ovo ukazuje da je jastuk tokom vremena nakupio težinu od kožnih ulja, znoja i drugih ostataka.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

 


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas