· · Komentari: 0
jastuk

Neobičan NAČIN da olakšate BOL U LEĐIMA dok spavate

Spavanje sa jastukom između nogu je izuzetno zdravo, a naročito ako vas bole donji deo leđa ili noge.

1600422573_Depositphotos_12722983_s-2019.jpg
Foto: Deposit

Ako spavate na boku, obavezno probajte da držite jastuk između nogu. Ne samo da će vam biti udobnije, već je ovo izuzetno zdravo za organizam!

1. Povećava udobnost

Foto: Deposit

Jastuk između nogu povećava udobnost i uklanja pritisak - držeći kolena jedno iznad drugog obezbeđuje poravnanje kukova i karličnog područja.

2. Smanjuje stres na kuku

Smanjuje stres na kuku jer sprečava njegovo rotiranje i povlačenje karlice izvan poravnanja.

Pročitajte još: PRESKAKANJE VIJAČE: Trening za CELO TELO (VIDEO)

3. Odlično je za ljude koje boli donji deo leđa

Ovaj položaj izvrstan je za ljude koji imaju problema s bolovima u donjem delu leđa ili bolove u nogama, posebno za one koji imaju išijas.

Dok spavate na boku, ako nemate jastuk, "gornja" noga se često pomera napred dok tražite položaj u kojem se više odmarate. Taj pritisak uvijanja u donjem dijelu leđa može iritirati nerve.

4. Pomaže kod apneje

Foto: Deposit

Spavanje na boku s jastukom između nogu je takođe korisno za one koji imaju abnormalnosti disanja, kao što je apneja. U tom su položaju vaši disajni putevi stabilniji i manje je verovatno da će ograničiti vazduh.

Pročitajte još: Ove JUTARNJE RUTINE mogu da zamene KAFU: Osećaćete se lepše

Držanjem poravnate karlice, smanjuju se bolovi u vratu i leđima što smanjuje mogućnost apneje u snu.

5. Poboljšava cirkulaciju

Blago podizanje jastuka između nogu pomoći će da se olakša protok krvi kroz venu cavu - koja je glavna vena koja prenosi krv u srce i leđa.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.