Oglas
· · Komentari: 0
SAVETI DOMAĆICA

Rešite se NEPRIJATNIH MIRISA iz obuće: Jedan sastojak iz kuhinje pomoći će kod ovog problema

Možete efikasno ukloniti neprijatan miris znoja iz cipela bez trošenja puno vremena i novca

1673866900_18008_profimedia_f.png
Foto: Profimedia
Oglas

Da li ste znali da čak 90 odsto dezodoransa za cipele uopšte ne pomaže, jer samo maskiraju miris,dok oni koji su zaista efikasni ni malo nisu jeftini?

Pročitajte još: Poklon koji nikako ne smete da unesete u KUĆU: Feng šui stručnjaci savetuju da ga odmah bacite ili spalite

Sve što vam treba da se rešite neprijatnih mirisa iz obuće je soda bikarbona, koja se nalazi u svakoj kuhinji, i nekoliko dodatnih sastojaka. Soda je toliko svestran alat da se niko ne čudi što uz nju čistimo ogroman broj najrazličitijih površina. NJegova svojstva vam omogućavaju da očistite cipele. I, kako od spoljašnjeg zagađenja, tako i od mirisa.

Nakon što je glavni problem rešen i cipele ili patike više ne mirišu, onda možete da uradite neku vrstu prevencije...

Nakon jednostavne procedure, definitivno neće biti neprijatnih mirisa iz cipela.

Ako je miris jak, onda je bolje izvesti proceduru u dve faze. Prvo treba da stavite malo sode na uloške i ostavite najmanje 12 sati, preko noći, a zatim obrišite uloške i procenite rezultat. Ako miris ostane, onda možete ponoviti postupak, nakon što cipele malo navlažite iznutra, pa će reakcija biti jača.

Pročitajte još: Kako se neguje "ženska sreća"? Krasiće svaki enterijer, a potrebno je da joj se posvetite samo malo

Nakon što je glavni problem rešen i cipele ili patike više ne mirišu, onda možete da uradite neku vrstu prevencije.

Da biste to uradili, možete osloboditi cipele od neprijatnih mirisa uz pomoć specijalnih kesica domaće proizvodnje. Nije ih teško napraviti: sodu bikarbonu pomešanu sa omekšivačem ili vodicom za ispiranje usta treba sipati u debelu papirnu salvetu. Bilo šta od ovoga znači da vam treba samo nekoliko kapi na 2 kašike sode.

Vežite salvete u male kesice i stavite ih u cipele preko noći. Za to vreme, takva domaća kesica će u potpunosti osloboditi bilo koju obuću od neprijatnih mirisa.

Kesica se može koristiti nekoliko puta. Po potrebi možete dodati još balzama.

Ova metoda pomaže da cipele postepeno ne budu zasićene neprijatnim mirisima, ali ih odmah eliminišu.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas