Oglas
· · Komentari: 0

Slomili ste ključ u bravi i ne znate kako da izvadite ostatak? Uz pomoć ovih trikova, ne morate zvati majstora (VIDEO)

Vremenom se ključevi troše, pogotovo što smo često nepažljivo rukujemo sa njima, pa dolazi do loma. Ponekad se taj prelom dešava unutar cilindra brave prilikom okretanja ključa što može učiniti njegovo vađenje na prvi pogled nemogućim

1651170799_jaye-haych-7tkDoo2L_Eg-unsplash.jpg
Foto: Unsplaš
Oglas

Kada se to dogodi, kako možete izvaditi preostali ključ iz brave? Verovatno vam prvo pada na pamet da pozovete majstora, ali uz ove trikove možete biti sami svoj majstor!

Pročitajte još: Travelland SENZACIJA: Luksuzni hoteli na Sitoniji na popustu do 30.4.

Možete ukloniti ostatak ključa iz brave pomoću alata koje već imate u svom domu. Ako ključ nije predaleko unutar brave, pinceta može izvući ključ. Ako je i dalje unutra, možete koristiti malo sečivo ubodne testere ili spajalicu da ga izvučete, ili štapić za pištolj za lepljenje da jednostavno zalepite i izvučete ključ.

Ako te lakše tehnike ne funkcionišu, postoji još nekoliko složenijih opcija:

Rastavite bravu

U zavisnosti od tipa vaše brave, često je najlakši i najbrži način da rastavite bravu kako biste otkrili zadnju stranu cilindra. Zadnja strana cilindra će imati rupe u koje možete probiti da biste izgurali ključ. Pogledajte komad u koji obično uvlačite ključ (cilindar) sa zadnje strane. Vidite li rupu? U mnogim slučajevima možete jednostavno umetnuti spajalicu u deo ovog cilindra kroz tu rupu da biste izgurali slomljeni ključ. Ponekad morate ukloniti maticu na zadnjoj strani brave da biste došli do pristupne rupe.

Alat za izvlačenje ključeva

Jednostavno ne postoji bolji način da izvučete slomljeni ključ koji je zaglavljen u bravi nego pomoću alatke koja je dizajnirana posebno za tu svrhu -  alat za izvlačenje ključa iz brave. Ekstraktori spiralnih ključeva su veoma tanke metalne trake koje imaju žlebove u sebi. Ovi žlebovi su namenjeni da zahvate slomljeni ključ tako da se ključ može ukloniti. Da biste ga koristili, umetnite alat za izvlačenje ključa duž ivice isečene strane ključa. Pazite da ne gurnete ključ dalje u bravu. Okrenite ekstraktor i nežno izvucite. Ovo može biti uspešno tek nakon nekoliko pokušaja jer čete pokušati da napravite dovoljno trenja da izvučete ključ 

Važno! Uverite se da je cilindar ključaonice u pravom položaju za izvlačenje ključa. Unutar cilindra se nalaze igle, koje odgovaraju rezovima na ključu i omogućavaju okretanje cilindra kada se ključ ubaci. Pre nego što se ključ okrene, ove igle mogu slobodno da idu gore-dole u ​​svojoj komori zbog opruge koja se nalazi u komori.

Ako se, kada ste razbili ključ, cilindar okrene, klinovi više ne mogu da se pomere nagore da bi pustili ključ da isklizne. Oni će zapravo služiti za držanje ključa na mestu i sprečavanje njegovog vađenja. Cilindar se mora vratiti u normalan položaj da bi se uklonio slomljeni ključ iz brave.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas