Oglas
· · Komentari: 0

Ugradni uređaji za kuhinju – renoviranje koje zaslužuje svaka domaćica

Ugradni uređaji su najbolji izbor pri opremanju kuhinje i ne samo da bi ceo prostor izgledao skladnije i lepše, već je reč i o vrhunskoj tehnologiji koja svaku pripremu hrane pretvara u uživanje.

1679993996_shutterstock_1818540647.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Koje su sve prednosti upotrebe ugradnih uređaja? Koji se modeli najčešće postavljaju i kakve su tehnološke novine?

Neka vaša renovirana kuhinja bude poput profesionalnih, iskoristite prostor na najbolji mogući način i unesite poboljšanja u svoj dom.

Ugradne ploče – odličan izbor za svaku kuhinju

Ugradne ploče su jedan od najčešćih aparata koji se koriste u kuhinji, omogućavaju da se šporet drugačije pozicionira, a njegovi delovi rastave. Ovako, čak i tamo gde ne postoji mogućnost postavljanja samostojećeg šporeta, ugradne ploče mogu pronaći svoje mesto.

Najjeftinije su staklokeramičke, koje imaju slične osobine kao obične ringle, ali i jaču moć zagrevanja, a svakako su i dekorativnije.

Indukciona ploča koristi magnete za zagrevanje pa se može koristiti samo na čeličnim sudovima sa ravnim dnom. Tečnost brže provri, a zagreva se samo dno posude iako sama ploča nije vruća.

Ovaj model ugradne ploče štedi struju, ali i košta više pa treba i to uključiti u odluku. Takođe, mnogi sudovi neće moći da aktiviraju ploču, ali isto tako na njoj se neće doći do slučajnog aktiviranja pri spuštanju plastike, tkanine niti drugih zapaljivih materijala.

Novi modeli će vas oduševiti. Sada ugradne ploče u sebi imaju aspirator, različitih su dimenzija, a uskoro nam dolaze „infiniti površine“ kod kojih se ugradne ploče ugrađuju ispod radne površine i omogućavaju da se hrana direktno sprema na njoj, bez vidljivih ringli ili površine za kuvanje.

Ugradne rerne – lakša kontrola pripreme namernica

Ugradne rerne su takođe veoma važan deo svake kuhinje jer omogućavaju pečenje bez saginjanja i lakšu upotrebu rerne.

One se često montiraju na visoku poziciju pa se bez saginjanja proverava tok pripreme i hrana vadi bez rizika od opekotina.

Novi modeli ugradne rerne se čiste sami, imaju i opciju pripreme hrane na pari, grilovanja, ali i otvaranja rerne poput fioke pa se u nju lakše i bezbednije spušta hrana.

I funkcije pečenja su bolje, a zahvaljujući ventilatoru moguće je istovremeno spremati nekoliko plehova i da svaki bude ravnomerno pečen. Ugradne rerne sada imaju staklo koje se ne greje, bolju zaštitu, a neki modeli i WiFi kontrolu.

Ostali ugradni uređaji koji će vas oduševiti

Pored ugradne rerne i ploče, u kuhinji postoje i drugi ugradni modeli koji daju veću estetiku, ali će učiniti da ceo prostor izgleda kao jedna celina što uvek izgleda odlično.

Ugradna sudomašina i ugradni frižider ne samo da su unutar elemenata, već se skrivaju i sa prednje strane jer se vrata mogu obložiti istim materijalom kao što su i kuhinjski elementi.

Često se bira i ugradna mikrotalasna, a prostor se popunjava do najsitnijih detalja pa je sve na svom mestu i mnogo preglednije nego inače.

Nekada ognjište, a sada moderne kuhinje iako različite u stvari nisu menjale svoje uloge. Neka vam sve bude na dohvat ruke, a priprema i čuvanje hrane mnogo kvalitetnije. Ugradni uređaji su baš ono što vam je potrebno i što spaja tradicionalno i moderno. Uživajte u iskustvu pripreme!

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas