Oglas
· · Komentari: 0

Da li ste previše strogi prema svome detetu? Evo koji znakovi upozoravaju

Otkrijte da li ste prestrog roditelj

1670852917_roditelj.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Stručnjaci upozoravaju na znakove koji mogu jasno da vam ukažu na to da ste upravo takav roditelj:

Nulta tolerancija

Mada je važno imati jasna pravila kada je reč o vaspitanju, bitno je prepoznati da postoje i izuzeci. Umesto da zauzmete autoritaran stav o svemu, stručnjaci preporučuju da pokažete spremnost da procenite detetovo ponašanje u kontekstu određenih okolnosti.

Pročitajte još: Kako da znate da li je bebi hladno ili pretoplo? Obratite pažnju na ove delove tela, a evo koliko slojeva odeće je dovoljno

Dete mnogo laže

Mada je normalno da deca ponekad prećute istinu, mnoga istraživanja su pokazala da ih preterana disciplina može pretvoriti u lažljivce. Ako ste prestrogi, dete će verovatno lagati u nameri da izbegne kaznu ili da vas ne naljuti.

Ima veća ograničenja od vršnjaka

Nema ništa loše u tome da imate drugačija pravila od ostalih roditelja. Ali ukoliko ste strožiji u odnosu na očeve i majke u okruženju, to bi mogao iti znak da su vam očekivanja previsoka.

Foto: Shutterstock

Nemate mnogo strpljenja

Ako primećujete da vam fali strpljenje, to verovatno ima veze sa vašim vaspitanjem. Roditelji treba da budu strpljivi, pogotovo kada je reč o postavljanju granica, savetuju stručnjaci.

Smeta vam tuđa nedisciplina

Strogi roditelji često imaju poteškoća s tolerisanjem svega, od načina na koji učitelj vodi nastavu do toga kako baka rešava probleme ponašanja unuka kad ih čuva.

Pročitajte još: Posledice mogu biti FATALNE: 3 FRAZE o hrani koje ne bi trebalo da kažete SVOJOJ DECI

Dugačak spisak pravila

Pravila postoje da bi se poštovala, ali ukoliko preterate, to može biti štetno. Neka vaša pravila budu jednostavna i fokusirajte se na ona najvažnija koja želite da dete zapamti.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas