Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Да ли сте превише строги према своме детету? Ево који знакови упозоравају

Откријте да ли сте престрог родитељ

1670852917_roditelj.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Стручњаци упозоравају на знакове који могу јасно да вам укажу на то да сте управо такав родитељ:

Нулта толеранција

Мада је важно имати јасна правила када је реч о васпитању, битно је препознати да постоје и изузеци. Уместо да заузмете ауторитаран став о свему, стручњаци препоручују да покажете спремност да процените дететово понашање у контексту одређених околности.

Прочитајте још: Како да знате да ли је беби хладно или претопло? Обратите пажњу на ове делове тела, а ево колико слојева одеће је довољно

Дете много лаже

Мада је нормално да деца понекад прећуте истину, многа истраживања су показала да их претерана дисциплина може претворити у лажљивце. Ако сте престроги, дете ће вероватно лагати у намери да избегне казну или да вас не наљути.

Има већа ограничења од вршњака

Нема ништа лоше у томе да имате другачија правила од осталих родитеља. Али уколико сте строжији у односу на очеве и мајке у окружењу, то би могао ити знак да су вам очекивања превисока.

Фото: Схуттерстоцк

Немате много стрпљења

Ако примећујете да вам фали стрпљење, то вероватно има везе са вашим васпитањем. Родитељи треба да буду стрпљиви, поготово када је реч о постављању граница, саветују стручњаци.

Смета вам туђа недисциплина

Строги родитељи често имају потешкоћа с толерисањем свега, од начина на који учитељ води наставу до тога како бака решава проблеме понашања унука кад их чува.

Прочитајте још: Последице могу бити ФАТАЛНЕ: 3 ФРАЗЕ о храни које не би требало да кажете СВОЈОЈ ДЕЦИ

Дугачак списак правила

Правила постоје да би се поштовала, али уколико претерате, то може бити штетно. Нека ваша правила буду једноставна и фокусирајте се на она најважнија која желите да дете запамти.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas