Oglas
· · Komentari: 1
roditeljstvo

Kako da smirite UZNEMIRENO DETE? 9 saveta koji mogu da pomognu

Bes, tuga, glad, grčevi su samo neki od uzroka zbog kojih se dete može uznemiriti.

1613572293_Depositphotos_40180647_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Tantrumi, poznatiji kao dečji izlivi besa, mogu biti veoma izazovni za roditelje, koji u tim situacijama vrlo često posežu za telefonima i tabletima kako bi smirili svoju decu.

Pročitajte još: Kristina ima 23 godine, i 11-oro dece i upravo je otkrila još LUĐI plan (FOTO)

Međutim, ne preporučuje se da deca provode previše vremena pred ekranima, s obzirom na negativan uticaj na mališane.

Evo nekoliko rešenja koja bi mogla da vam pomognu da smirite dete koje proživljava napad besa.

Smirite se

 Igrajte se s decom
Igra je jedan od najboljih načina da smirite dete. Otkrivanje novih igara podstaći će kreativnost kod mališana, ali će takođe i zaokupirati njihovu pažnju.

Prva stvar koju kao roditelj morate da uradite jeste da kada dete ima tantrum vi ostanete pribrani, tačnije da se smirite. Ukoliko vaša burna reakcija izostane, veća je verovatnoća da će se mališan pre smiriti.

Pitajte dete za mišljenje

Postavite direktno pitanje detetu kako biste otkrili šta bi moglo da ga smiri. Međutim, to ne znači da treba da pristanete na zahteve koje inače branite.

Pročitajte još: 4 reči sa DETETOVOG crteža jednoj su mami SLOMILE srce (FOTO)

Pevajte deci

Ukoliko je vaše dete neraspoloženo, pokušajte da mu otpevate omiljenu pesmicu.

Duboko disanje

Zagrlite ih
Zagrljaj pomaže u smanjenju emocionalnog stresa i odličan je način utehe. Stoga ukoliko želite smiriti svoje dete, zagrlite ga.

Zamolite dete da duboko diše i naučite ga kako se to radi.

Ugasite svetla

Ponekad je gašenje svetla najefikasniji način za smirivanje male dece.

Izađite vani

Šetnja je uvek dobra ideja, a deci može pomoći da se smire. Znate i sami da se nakon šetnje svi osećamo bolje, stoga izvedite mališana i uživajte svi zajedno.

Preusmerite im pažnju

Pokušajte deci da skrenete pažnju tako što ćete ih pitati koja mu je omiljena boja, koje su im omiljene pantalone, haljinica, crtani ili nešto slično.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas