· · Komentari: 0
SLAVLJE

Kako uživati u novogodišnjoj noći KOD KUĆE sa svojom porodicom? Uz par IDEJA, biće SJAJAN PROVOD

Provesti novogodišnju noć kod kuće sa svojom porodicom može biti fantastična prilika da se povežete, zabavite zajedno i dočekate Novu godinu sa svojim najmilijima.

1637653007_shutterstock_1186831723.jpg
Foto: Shutterstock

Uz sve mogućnosti za zabavnu hranu, piće, igre i aktivnosti, provođenje novogodišnje noći kod kuće može biti prava poslastica.

Planiranje hrane i pića za noć

Napravite domaći obrok. S obzirom da naručivanje u novogodišnjoj noći često košta više (pošto su cene obično povećane za praznike), ovo je dobar izgovor da se malo potrudite i napravite porodični obrok kod kuće.

Pročitajte još: ČUDO NA PLOČI MIROPOMAZANJA! Ulje prekrasnog mirisa NE PRESTAJE DA TEČE, ma koliko ga vernici kupili (VIDEO)

Izaberite hranu za večeru u kojoj svi uživaju, ali nemate priliku da jedete često, poput odrezaka, čilija ili jastoga.

Idealan trenutak da isprobate malo ekstravagantnije recepte za hranu i piće

Ovaj porodični obrok može se pretvoriti u novogodišnju tradiciju. Takođe možete razmisliti o tome da napravite obrok od predjela. Ovo bi moglo dovesti do ležernijeg postavljanja večere, a deci će se dopasti mogućnost da biraju različite vrste hrane.

Foto: Piksabej

Fondu sa sirom je još jedna ideja za zabavnu večeru za novogodišnju noć. Jedenje fondua od sira sa komadićima hleba i mesa zahtevaće da svi sede i jedu zajedno. 

Pripremite neka praznična pića i koktele.

Deca će obožavati vrući kakao, voćni sok i penušavi sok od grožđa u novogodišnjoj noći. Možete čak i da pravite druge koktele kao što su penušava pića od jagode i kivija, brusnice i pića od peperminta.Obavezno koristite plastične čaše za šampanjac ili druge plastične čaše poput „odraslih“ da bi se deca osećala zaista posebno.

Odrasli mogu da prave svoja specijalna pića ili da se drže klasičnog šampanjca. Ako vi ili članovi porodice počnete da se osećate umorno, razmislite o pravljenju zabavnih napitaka od kafe sa i bez alkohola.

Zabava tokom cele noći

Provedite porodično veče. Iznesite društvene igre, igre s kartama i elektronske igre, pa čak i grupne video igre koje ćete igrati dok čekate da sat otkuca ponoć. Možete izmisliti turnire u igricama ili pokušati da odigrate sve igre barem jednom tokom noći.

Napravite filmsko veče.

Gledanje filma može biti samo jedan aspekt vaših novogodišnjih planova ili ga možete pretvoriti u filmski maraton. Za to vreme možete jesti i piti različite grickalice koje ste pripremili za noć.

Foto: shutterstock

Ovo vreme možete iskoristiti i za gledanje starih kućnih video zapisa i prisećanja na lepe trenutke. U zavisnosti od toga koliko kućnih video snimaka imate, možete da ih pretvorite u aktivnost za večeru ili da ih puštate tokom cele noći.

Igraj se oblačenja.

Iznesite svačiju najbolju odeću i učinite da se svi u porodici osećaju kao da su deo otmene novogodišnje zabave ili bala. Mogli biste da puštate muziku, plešete, a fensi odeća će izgledati fantastično na fotografijama, dok to radite.

Veče možete da zamislite i kao maskembal, što će sigurno oduševiti celu porodicu

Proslava Nove godine

Razmislite o protekloj godini i zajedno donosite odluke. Oko ponoći ili tokom cele noći uopšte, vi i vaša porodica možete da se okupite zajedno i da se prisetite gde je protekla godina odvela svakog od vas pojedinačno i kao celu porodicu.

Pročitajte još: Dame, spremite šejkere: Otkrivamo vam RECEPTE za najtraženije koktele poznatog beogradskog bara!

Nakon toga, donosite i delite odluke za Novu godinu i ono što se nadate da ćete postići. Možete čak pokušati da donesete odluku kao porodica i da budete jedni drugima odgovorni partneri.

Pevajte, nazdravljajte i slavite.

Kada sat otkuca ponoć, svako treba da pripremi piće da nazdravi, zagrli i poželi drugima srećnu Novu godinu, odbrojavajući poslednjih deset sekundi pre nego što nazdravite. Ovo je vreme da lupamo po šerpama i tiganjima, kao što tradicija nalaže. Ako vreme dozvoljava, izađite napolje i zapalite varnilice i gledajte vatromet proslavljate Novu godinu.
 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.