Oglas
· · Komentari: 0

Osobina koju imaju sve DOBRE majke: Psiholozi otkrili koju karakteristiku morate da usvojite

Stručnjaci tvrde da je ova osobina najvažnija

1694601015_shutterstock_2022182453.jpg
Foto: Shutterstok
Oglas

Majke često brinu oko toga rade li svoj posao kao što bi trebale ili bi ipak mogle biti malo bolje u tome. Psiholozi su izdvojili osobinu koja je zajednička svim dobrim mamama.

Biti mama vrlo je zahtevan i izazovan zadatak. Iako majčinstvo ne dolazi s pravilima koja bi nam olakšala snalaženje u ulozi roditelja, učenje iz sopstvenih grešaka česta je pojava kada odgajamo dete. Mame se često nalaze pod pritiskom, naročito ako usklađuju majčinske obaveze s onima na poslu ili nekom drugom području života. Isto tako, neretko su izložene kritikama okoline, što može biti dodatno obeshrabrujuće.

Kako objašnjavaju psiholozi, navodno postoji jedna karakteristika koja je zajednička gotovo svim dobrim majkama. Reč je o saosećanju. Stručnjaci tvrde da su majke koje su saosećajne i uvek spremne da saslušaju svoje dete dokazano najbolje majke, a evo i zašto.

Naime, poznata je činjenica kako je svakom detetu potrebno da ga neko sasluša, naročito kada ima određeni problem koji ga muči. Majka koja nije sklona osuđivanju, već uvek ima razumevanja za probleme svoga deteta lakše će mu pomoći da prebrodi teške trenutke i da izraste u srećnu i uspešnu odraslu osobu.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas