Oglas
· · Komentari: 0

Umesto crtaća i mobilnog telefona, KAKO DA DETE BUDE AKTIVNO TOKOM LETNJEG RASPUSTA? Trener karatea ima 4 super ideje

Trener karatea Nataša Sredojević otkriva kako da deca ostanu aktivna tokom letnjeg raspusta, a u ovoj zabavi i fizičkoj aktivnosti mogu učestvovati i roditelji. Probajte 4 super ideje...

1691249507_shutterstock_257709388.jpg
Photo: Shutterstock
Oglas

Kada deca ne idu u školu, treninzi su na pauzi, mnoge aktivnosti takođe čekaju septembar, period je godišnjih odmora, važno je da ne dopustimo da se topli dani ne pretvore u sedenju pred TV ekranom ili sa telefonom u rukama. Kako održati aktivnost dece tokom letnjeg raspusta? 4 sjajne ideje daje trener karatea Nataša Sredojević:

1. Odlazak u prirodu

Naravno da se priroda našla na vrhu ove liste. Mnoge naučne studije pokazuju da priroda ima povoljan uticaj na smanjenje anksioznost i hiperaktivnosti kod dece, a istovremeno pospešuje koncentraciju i pamćenje. Planinarenje, piknik u parku, šetnja kroz sumu, odlazak u selo, na reku itd... Ideje su brojne. Dok se njegovo telo umiruje, pamćenje vašeg deteta će se poboljšavati jednostavnim provođenjem vremena u prirodi. Iskoristite prvi slobodan trenutak: rančeve na leđa i pravac u zdravu pustolovinu.

2. Stare igre: žmurke, jurke, ledenog čike

Na spisak dodajte klikere, lastiš, školice, vruće-hladno. Bilo šta. Iako su zaboravljene, ove igre omogućavaju bolji društveni kontakt, osećaj ispunjenosti, a sama fizička aktivnost je, kao što znate, zagarantovana. Ako vaše dete ne zna nijednu od ovih igara, naučite ga. Vreme koje provedete zajedno biće ogroman plus i za vas i za njega.

Foto: Shutterstock

3. Sport kod kuće

Izabrani sport vašeg deteta se ne mora zapostaviti tokom letnjeg raspusta. Naprotiv. Vaše dete može održati sebi trening, prisećajući se svih naučenih lekcija. Zagrevanja, vežbe koordinacije, pa čak i traženje drugara za ekipne sportove je odličan izbor. Ako je zaista nemoguće ovo izvesti, onda nek to budu jutarnja gimnastika i razgibavanje. Usadite mu zdrave navike, jednostavnim ponavljanjem. Ujutru, nakon buđenja i pranja zuba: 5 minuta razgibavanja. Telo vašeg deteta će biti zahvalno, a dete će se osećati bolje.

4. Zajedničke aktivnosti: šetnja, trčanje, vožnja bicikla…

Veliki akcenat se stavlja na sve one trenutke koje možete da provedete zajedno. Sa emotivne strane, ovo stvara jake veze između vas i deteta. Fizička aktivnost oslobađa hormon sreće, a ima li šta lepše nego da vi to podelite sa svojom decom? Sa praktične strane, što se više izmore napolju, mirniji će biti u kući. Deci je potrebno da budu aktivni, slobodni i da koriste svoje telo na razne načine. Igrajte se sa njima, uživajte dok još imate priliku da budete uz njih. Obojte i svoje i njihove dane smehom!

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas