· · Komentari: 0
SAVETI

Cveće koje je idealno saditi na samom početku proleća (FOTO)

Saveti stručnjaka.

1616522040_monarch-18140_640.jpg
Foto: Pixabay

Mari Buri, dizajner bašte i osnivač "Mars Kitchen Garden" - usluge dizajna, ugradnje i podučavanja povrtnjaka, objašnjava da prohladne prolećne temperature nude dobre uslove za neke vrste cveća.

Pročitajte još: Kako da PRIHRANITE svoje biljke: Ne bacajte PEPEO, dići će vašu biljku iz mrtvih!

Prolećni usevi brzo rastu, potrebno im je minimalno održavanje i zalivanje i tako izbegavaju opasnost od većine štetočina i bolesti. 

  • Neven

Narančaste latice nevena ističu se u bilo kojoj bašti, ali njihova boja nije jedina stvar koju Buri voli kod njih. Kaže da su jestivi, lekoviti i "jedni od cveća koje je najlakše uzgajati iz semena“. - Sadite seme do tri nedelje pre poslednjeg datuma mraza ili pravo u veggie flaster. Buri savetuje da ova biljka može biti srećna u bilo kojoj klimi i milosrdno će preživeti sporadične navike zalivanja.

  • Ukrasni grašak

- Ne dozvolite da vas ime zavara - kaže Buri. Seme slatkog graška posadite do četiri nedelje pre poslednjeg mraza u saksije, zajedno sa rešetkom ili nečim drugim da bi se ove šarene vinove loze popele, i pustite da proleće dođe rano ove godine.

  • Pelargonija/Muškatla

Ovi veliki cvetovi crvene pelargonije trajaće celo proleće. Uspeva u bilo kojoj vrsti zemlje, ali ipak voli nešto težu zemlju (kompost izmešan sa peskom), naročito zato što je izložena celo leto suncu. Muškatla nije osetljiva i lako se gaji.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marga Draper (@margadraper)

  • Cinije

Ovo jarko, šareno livadsko cveće jako cveta, može se iseći na bilo kojoj dužini i sjajno izgleda u visokim vazama. Buri savetuje da ciniju treba saditi "kasnije u proleće, počevši nedelju ili dve posle poslednjeg mraza". Takođe, deli da što su više posečeni, to više rastu, pa uživajte u njihovoj lepoti.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.