Oglas
· · Komentari: 0

Kako se neguju SOBNE BILJKE tokom leta? Jednostavni saveti koji će mnogo pomoći

Cveće za terasu mnogima je ovih dana u fokusu, ali ne smemo da izgubimo iz vida i sobne biljke i njegovu negu tokom leta.

1622314824_Depositphotos_300792062_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Nepravilna nega održavanja biljaka utiče na njen rast, a na kraju mogu skroz da uvenu. Ako primetite da biljka ne raste ili da listovi opadaju ili ne deluje životno, možda bi trebalo obratiti pažnju na sledeće stvari:

Pročitajte još: Ove 4 biljke su NAJBOLJE za SOBNO održavanje! Zahtevaju minimum zalaganja, a PRELEPE su!

Nedovoljno hranljivih materija

Često grešimo kada previše ili uopšte ne zalivamo biljke. Tokom leta, biljke vole malo više vode i kada uhvatimo "ritam" u ovom segmentu nege, potrebno je obratiti pažnju i na zemlju i đubrivo. Zbog visokih temperatura, zemlja u saksijama "upadne" i tada bi trebalo dodati humusa ili zemlje. Koristite tečno đubrivo, uvek prema upustvu sa flašice. Ako je potrebno dodajte zemlju, zalivajte jednom nedeljno cveće (ne češće, jer previše vode može da mu nauid) i kad-kad poprskajte listove običnijom vodom.

Male saksije mogu da ugroze raste biljke

Koliko god bile simpatične, male saksije bi trebalo da odmah promenite kad vidite da je cveće počelo da raste, buja, a to se obično događa s prolećem i letom. Uz adekvatnu negu i novu, veću saksiju samo će nastaviti da se razvija.

Pročitajte još: Trend proleća i leta kada su biljke u pitanju: Kako se gaji AMARILIS? (FOTO)

Svetlost i tama

Neke biljke iako su u zatvorenom prostoru vole da su na svetlu i suncu. Tada treba biti oprezan, jer je tokom juna, jula i avgusta sunce najjače tokom godine. Sa druge strane, postoje i one koje se razvijaju u tamnijim soboma - dok anturium voli sunce, puzavica pilea ili zamija nisu ljubitelji svetlosti. Zato, kada kupujete cveće ili presađujete pelcer obavezno se raspitajte gde bi bilo najbolje staviti biljke.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas