Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
нега

Чест проблем: Како да се ослободите ураслих длака и имате неговану кожу

Било да за њихово уклањање користите бријач, восак или епилатор, несумњиво је да с времена на време приметите мале црвене или нешто тамније квржице на кожи.

1610114780_Depositphotos_226049568_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

 Иако делују попут бубуљица, оне то нису већ је реч о ураслим длачицама. Оне се могу појавити на свим деловима тела – на лицу, испод пазуха, на ногама, па чак (и нажалост) у подручју бикинија.

Прочитајте још: Невероватно је шта све утиче на стварање ЦЕЛУЛИТА? Стрес један од фактора

Кожа око њих делује грубо и оне вас једноставно изазивају да их притиснете и исцедите. Међутим од овог поступка би требало да се уздржите јер може довести до бактеријске инфекције. Како се у том случају борити са ураслим длачицама и имати глатку и нежну кожу дуж тела?

Како долази до појаве ураслих длака?

Који је њихов узрок?
Мртва кожа је главни разлог појаве уралих длачица. Она узрокује зачепљење фоликула на површини коже због чега длачице не успејаву да се пробију кроз њу. Бријања, депилације воском или епилатором такође доводе до урастања длачица, јер се често длачице уклањању у нежељеном смеру. Ношење уске одеће може да буде узрок ураслих длачица нарочито у летњем периоду или током вежбања.

Урасле длачице су оне које не пробијају кожу већ остају испод површине и формирају петљу. Заробљена длачица испод коже делује као квржица и нешто је тамније боје од тона ваше коже. Инфицирана урасла длачица може веома да сврби и да буде испуњена гнојем.

Пилинг може да помогне!

Како да се ослободите ураслих длачица?

Искористите топлу облогу за отварање пора. Потопите чисту крпу у топлу воду и ставите на место где је присутна урасла длачица. Нежно кружним покретима третирајте дато место. Ово можете радити два пута дневно како би отворили поре и омогућили длачици да изађе на површину. Овај поступак ће смањити шансе за упалом и бактеријском инфекцијом.

Прочитајте још: Спречите сувоћу руку: Направите кућни пилинг и вратите им хидрираност

Примените пилинг на телу. Нанесите на влажну кожу крему за туширање у виду пилинга и благим кружним покретима третирате регију са ураслим длачицама. Препоручљиво је да ово понављате сваки други дан јер пречести пилинзи могу да изиритирају кожу.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas