· · Komentari: 0
SPORT

Plivački klub za osobe sa invaliditetom: Najmlađi član ima šest meseci

Plivački klub "SwimBo" postoji od 2015. godine i radi sa posebnim osobama.

1614624283_155795621_130136399018490_5095553488370869299_n.jpg
Foto: A. M.

Klub Pkosi  "SwimBo" su osnovali diplomirani treneri Bojan Počuča i Bojana Milićević. Bojan je poznat kao trener Ane Jovović, naše najbolje plivačice sa invaliditetom koja je uspela da ostvari san iz detinjstva. Ani je noga ambputirana kada je imala tri godine, a uspela je da osvoja medalje u plivanju.

Pročitajte još: U 15.god pokušala je da izvrši SAMOUBISTVO: Onda su usledila još 2 puta,a sada Lana ima PORUKU za sve (FOTO)

Klub koristi Halliwick metodu - terapeutsko plivanje koje podrazumeva relaksaciju, uživanje u vodi, održavanje ravnoteže, druženje i razne igre. Bojana Milićević je omiljeni trener mališana sa invaliditetom. Ona dva ptua nedeljno trenira sa njima u bazenu i uči ih da plivaju, uživaju, razvijaju motoričke sposobnosti i spreme se za život.

Cilj je da razbijemo medicinsku monotoniju...

- Klub radi sa osobama svih uzrasta, a najmlađi članovi su bebe stare šest meseci. Cilj nam je da razbijemo medicinsku monotoniju i rehabilitaciju koja je deci često dosadna. Mi im pomažemo da rade rehabilitaciju uz igru - kaže Bojana.

Pročitajte još: "Dok sam se porađala, muž me je VARAO sa mojom majkom": Tužna ispovest mlade mame (24) mnogima je slomila srce (FOTO)

I zaista, iz bazena se čuje samo smeh i dečija graja. Moto kluba "Svimbo" je "Plivaj i budi srećan" i to se vidi na licima dece. Neki se trude iz sve snage da urade sve što im Bojana kaže, a drugi traže pogledom roditelje da dobiju podršku.

Klinci spremni da zarone Foto: A. M.

Ovaj sistem rada podstiče decu da se osamostale i praktično vežbe koje ne vole da rade na suvom rade u - vodi. Najzanimljiviji deo ovog treninga je što su u vodi dobrodošli i roditelji!

Sa roditeljima u bazenu su i deca opuštenija.

- Roditelji su poželjni, jer na taj način svi učestvujemo, deca su opuštenija, a roditelji se još više zbližavaju sa mališanima. Češće imamo očeve u vodi nego mame, a to je lepo jer najčešće briga najviše "padne" na mame - ističe Bojana.

Pročitajte još: "Moj organizam ne može više da izdrži, ali POROK ne mogu da ostavim". Potresna ispovest Marine Tucaković

Treninzi su dva puta nedeljno, sredom i petkom, u bazenu OŠ Laza Kostić.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.