· · Komentari: 0
saveti

ZABLUDE O GOJENJU u koje svi verujemo: Ovo će vas OZBILJNO naterati da se PREISPITATE

Započeli ste dijetu i odlučili da ne jedete kasno. Da li je to najpametnija opcija?

1643961242_restaurant-g1cc5e72f5_1280.jpg
Foto: pixabay

Gotovo da i ne postoji žena koja barem jednom u životu nije pokušala da drži dijetu ili je barem poslušala neki od hiljadu saveta prijateljica ili njenih „nutricionista“. Kako se snaći u moru informacija? U nastavku vam otkrivamo najšećšće zablude.

Najčešći mitovi o gojenju.

Jedite na svaka tri sata da ne biste usporili metabolizam

Ako nekoliko sati osećate glad ne znači da izgladnjujete telo jer za to bi vam trebalo puna tri dana s minimalnim unosom hrane. Isto tako, želite li da održite normalan nivo šećera u krvi ne morate jesti svakih nekoliko sati. Zato ako osetite glad i posegnete za nekom energetskom čokoladicom ili sličnim slatkim zadovoljstvom, to ne znači da ćete se zbog toga udebljati.

Ne jedite kasno jer ćete se ugojiti

Konzumiranje hrane nakon 20 časova ništa jače neće uticati na nakupljanje kilograma od istog obroka kada bi ga pojeli ranije te večeri. Istraživanja su pokazala da je mnogo važnije koliko ste kalorija uneli u organizam, a ne u koje vreme.

Pročitajte još: Šest znakova koji ukazuju na to da će vam se desiti nešto DOBRO: Nemojte ih ignorisati

Kofein je loš za vaše zdravlje

Pića koja sadrže kofein, poput kafe, neće dovesti do dehidratacije, ona nisu loša za vaše srce i ne uzrokuju moždani udar. Zapravo, kofein ima mnogo korisnih svojstava za vaše telo. On stimuliše moždane aktivnosti, a istraživanja su pokazala da kofein delimično štiti od Parkinsonove i Alchajmerove bolesti. Međutim, kao i u svemu ostalom, treba biti umeren.

Pileće meso je najzdravije

Još jedna neistina. Pravi komad goveđeg ili svinjskog mesa može biti jednako lagan kao i komad pilećih prsa bez kožice. Čisto crveno meso sadrži dvostruko više cinka, gvožđa i vitamina B12 nego ćuretina ili piletina.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.