Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
савети

ЗАБЛУДЕ О ГОЈЕЊУ у које сви верујемо: Ово ће вас ОЗБИЉНО натерати да се ПРЕИСПИТАТЕ

Започели сте дијету и одлучили да не једете касно. Да ли је то најпаметнија опција?

1643961242_restaurant-g1cc5e72f5_1280.jpg
Фото: пиxабаy
Oglas

Готово да и не постоји жена која барем једном у животу није покушала да држи дијету или је барем послушала неки од хиљаду савета пријатељица или њених „нутрициониста“. Како се снаћи у мору информација? У наставку вам откривамо најшећшће заблуде.

Најчешћи митови о гојењу.

Једите на свака три сата да не бисте успорили метаболизам

Ако неколико сати осећате глад не значи да изгладњујете тело јер за то би вам требало пуна три дана с минималним уносом хране. Исто тако, желите ли да одржите нормалан ниво шећера у крви не морате јести сваких неколико сати. Зато ако осетите глад и посегнете за неком енергетском чоколадицом или сличним слатким задовољством, то не значи да ћете се због тога удебљати.

Не једите касно јер ћете се угојити

Конзумирање хране након 20 часова ништа јаче неће утицати на накупљање килограма од истог оброка када би га појели раније те вечери. Истраживања су показала да је много важније колико сте калорија унели у организам, а не у које време.

Прочитајте још: Шест знакова који указују на то да ће вам се десити нешто ДОБРО: Немојте их игнорисати

Кофеин је лош за ваше здравље

Пића која садрже кофеин, попут кафе, неће довести до дехидратације, она нису лоша за ваше срце и не узрокују мождани удар. Заправо, кофеин има много корисних својстава за ваше тело. Он стимулише мождане активности, а истраживања су показала да кофеин делимично штити од Паркинсонове и Алцхајмерове болести. Међутим, као и у свему осталом, треба бити умерен.

Пилеће месо је најздравије

Још једна неистина. Прави комад говеђег или свињског меса може бити једнако лаган као и комад пилећих прса без кожице. Чисто црвено месо садржи двоструко више цинка, гвожђа и витамина Б12 него ћуретина или пилетина.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas