Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЛЕКОВИ ИЗ ПРИРОДЕ

Лековите биљке ЈАЧАЈУ КОСУ и спречавају ОПАДАЊЕ! Ево како да их користите

Здрава циркулација крви од суштинског је значаја за обезбеђивање хранљивих материја за кожу главе, а она се постиже и утрљавањем лековитог биља у косу.

1600119253_gubljenje-kose.jpg
Фото: Депоситпхотос
Oglas

Враћање природи и лековитим биљкама успева да излечи од многобројних болести, али и код проблема какво је хрнонично опадање косе током свих годишњих доба.

Прочитајте још: ЕКСКЛУЗИВНО: Древни ЛЕК монаха са Свете Горе који "ДИЖЕ из МРТВИХ" (РЕЦЕПТ)

У најчешћем типу опадања косе, наследној андрогенетској алопецији, људи прво губе косу на предњем делу главе, изнад чела, а затим и на врху главе. Коса углавном остаје јака око ушију, са стране и на потиљку.

Прочитајте још: ЧАША ЗДРАВЉА спречава лош задах, ЧУВА ЗУБЕ и кости

Стрес и конзумирање неких лекова  имају за последицу губљење праменова косе.

Остали узроци опадања косе могу се испољити на различите начине. На пример, трихотиломанија (импулсивно чупање косе) или алопеција ареата (пад имунитета на одређеним деловима коже главе) доводе до губитка косе на ограниченом подручју, док стрес и конзумирање неких лекова  имају за последицу губљење праменова косе.

Мешавина лековитог биља
Ако приметите убрзано опадање косе и обрва, можете припремити и серум на бази комбинације лековитих биљака. У посуду са 500 милилитара дестиловане воде додати  суве биљке, 3 кашике суве жалфије, 3 кашике сувог ружмарина. Посуду ставити на ватру и загрејати до кључања. Склонити са ватре и оставити да тако одстоји један до два сата. Процедити и додати две кашике јабуковог сирћета и по 20 капи етарског уља лаванде, етарског уља рузмарина и етарског уља жалфије. Течност користите након прања шампоном. Сипајте на косу и утријајте на кожу главе. Немојте испирати.

Прочитајте још: МА, КАКВА ТЕРЕТАНА! Ово је прави НАЧИН да игубите вишак килограма

Ево које биљке ће спречити ове процесе и сачувати власи на глави.

Коприва

Ова биљка одлично опоравља косу. У већи лонац сипајте 5 литара воде и убаците 2 шаке суве или свеже коприве. Мало прокувајте, затим скините са ватре и оставите нек све одстоји десетак минута.

Прочитајте још: Како правилно ЧЕШЉАТИ КОСУ према томе да ли је РАВНА или КОВРЏАВА

Добро процедите и након што се мало прохлади са њим оперите вашу косу. Третман спроводите сваки дан и након неколико седмица видећете и прве резултате.

Рузмарин

Есенцијално уље рузмарина је међу првима по ефикасности када су раст и јачање косе у питању. Бори се против опадања, смањује масноћу власишта, отклања перут. Захваљујући њему, власи ће вам бити мекане и јаке.

Прочитајте још: Пронађите праву НИЈАНСУ ПУДЕРА за ваш тон коже

Осим рузмарина, за опадање косе код мушкараца и жена највише се препоручују есенцијална уља мајчине душице, цедра и жалфије.

Постоје научни докази како су мешавине етеричних уља биле успешније за 44 процената у лечењу алопеције од третмана косе обичном водом. У питању је била слепа студија са две групе испитаника. Етеричним уљима су  једанпут дневно масирали власиште и резултати су били запањујући.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas