Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
није тешко

Како до природно СЈАЈНИХ НОКТИЈУ: Постоји неколико могућности

Иако привидно када су перфектно нанесени, они чине да нокти изгледају сјајно, њихова дугорочна употреба чини нокте жућкастим и непривлачним.

1605711638_Depositphotos_182981782_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Велики број лакова за нокте који се налазе на тржишту садржи у себи штетне хемикалије и конзервансе који ако се редовно употребљавају наносе видну штету ноктима. Њихова највећа кривица је у томе што чине препреку између вашег нокта и додира са кисеоником. А како већ сигурно знате без кисеоника, нема здравог изгледа ноктију.

Ако сте приметили да су ваши нокти променили боју и ако делују неугледно након скинутог лака, време је да им вратите сјај и леп изглед. У том погледу не требају вам скупоцени препарати, већ ствари које можете пронаћи у својој кухињи. Останите са нама и сазнајте тајну лепих, негованих и сјајних ноктију.

Прочитајте још: Све састојке имате код куће: Решите се МИТИСЕРА на НОСУ

Здрава исхрана

Укратко – одржавајте своје здравље на задовољавајућем нивоу. Изглед ноктију је одраз вашег здравственог стања. Сви производи за негу и јачање ноктију су беспомоћни у поређењу са лошом исхраном. Храна богата Б комплексом, гвожђем, витаминима А, Ц и Д, као и калцијумом важна је за здравље ноктију. Свеже воће, орашасти плодови, интегралне житарице и зеленило су оно што треба да је константно на вашем менију.

Сви производи за негу и јачање ноктију су беспомоћни у поређењу са лошом исхраном.

Фото: Депосит

Вазелин

Мала кутија вазелина треба да вам је увек на дохват руке. Носите је са собом у торби и утрљајте мању количину преко ноктију сваки пут када оперете руке. На овај начин спречићете губитак влаге, а ваши нокти ће бити сјајни и глатки. Такође пред одлазак на спавање било би пожељно да примењујете овај поступак, јер тада активна својства вазелина имају времена да делују.

Како би било најефикасније маслиново уље је потребно загрејати, а потом нокте потопити у њему.

Маслиново уље

Маслиново уље се с разлогом налази у великом броју козметичких препарата. Оно чини чуда у лећењу оштећених и ломљивих ноктију. Како би било најефикасније маслиново уље је потребно загрејати, а потом нокте потопити у њему. Оставите да делује око 2 минута, оцедите и утрљајте о дланове. Ако ово радите пред одлазак на спавање навуците памучне рукавице до јутра. Исти потпупак можете да примените и на ножним ноктима.

Фото: Депосит

Прочитајте још: Шест ствари које не треба ПРАТИ у машини, јер могу да јој нашкоде

Млеко

Млако је још један магични састојак који вашим ноктима може дати сјај, мекоћу и здрав изглед. Потребна вам је једна шоља топлог млека у коју ћете уронити своје прсте. Оставите тако да се натапају најмање 15 минута а потом исперите. Овај поступак можете слободно да понављате свакодневно.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas