Oglas
· · Komentari: 0
nije teško

Kako do prirodno SJAJNIH NOKTIJU: Postoji nekoliko mogućnosti

Iako prividno kada su perfektno naneseni, oni čine da nokti izgledaju sjajno, njihova dugoročna upotreba čini nokte žućkastim i neprivlačnim.

1605711638_Depositphotos_182981782_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Veliki broj lakova za nokte koji se nalaze na tržištu sadrži u sebi štetne hemikalije i konzervanse koji ako se redovno upotrebljavaju nanose vidnu štetu noktima. NJihova najveća krivica je u tome što čine prepreku između vašeg nokta i dodira sa kiseonikom. A kako već sigurno znate bez kiseonika, nema zdravog izgleda noktiju.

Ako ste primetili da su vaši nokti promenili boju i ako deluju neugledno nakon skinutog laka, vreme je da im vratite sjaj i lep izgled. U tom pogledu ne trebaju vam skupoceni preparati, već stvari koje možete pronaći u svojoj kuhinji. Ostanite sa nama i saznajte tajnu lepih, negovanih i sjajnih noktiju.

Pročitajte još: Sve sastojke imate kod kuće: Rešite se MITISERA na NOSU

Zdrava ishrana

Ukratko – održavajte svoje zdravlje na zadovoljavajućem nivou. Izgled noktiju je odraz vašeg zdravstvenog stanja. Svi proizvodi za negu i jačanje noktiju su bespomoćni u poređenju sa lošom ishranom. Hrana bogata B kompleksom, gvožđem, vitaminima A, C i D, kao i kalcijumom važna je za zdravlje noktiju. Sveže voće, orašasti plodovi, integralne žitarice i zelenilo su ono što treba da je konstantno na vašem meniju.

Svi proizvodi za negu i jačanje noktiju su bespomoćni u poređenju sa lošom ishranom.

Foto: Deposit

Vazelin

Mala kutija vazelina treba da vam je uvek na dohvat ruke. Nosite je sa sobom u torbi i utrljajte manju količinu preko noktiju svaki put kada operete ruke. Na ovaj način sprečićete gubitak vlage, a vaši nokti će biti sjajni i glatki. Takođe pred odlazak na spavanje bilo bi poželjno da primenjujete ovaj postupak, jer tada aktivna svojstva vazelina imaju vremena da deluju.

Kako bi bilo najefikasnije maslinovo ulje je potrebno zagrejati, a potom nokte potopiti u njemu.

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje se s razlogom nalazi u velikom broju kozmetičkih preparata. Ono čini čuda u lećenju oštećenih i lomljivih noktiju. Kako bi bilo najefikasnije maslinovo ulje je potrebno zagrejati, a potom nokte potopiti u njemu. Ostavite da deluje oko 2 minuta, ocedite i utrljajte o dlanove. Ako ovo radite pred odlazak na spavanje navucite pamučne rukavice do jutra. Isti potpupak možete da primenite i na nožnim noktima.

Foto: Deposit

Pročitajte još: Šest stvari koje ne treba PRATI u mašini, jer mogu da joj naškode

Mleko

Mlako je još jedan magični sastojak koji vašim noktima može dati sjaj, mekoću i zdrav izgled. Potrebna vam je jedna šolja toplog mleka u koju ćete uroniti svoje prste. Ostavite tako da se natapaju najmanje 15 minuta a potom isperite. Ovaj postupak možete slobodno da ponavljate svakodnevno.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas