Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
другачије

Нисте ни знали, али ево како још можете да употребите МАСЛИНОВО УЉЕ у кући?

Маслиново уље је познато по својим здравственим предностима, али оно у кући може бити коришћено на много више начина него што бисте могли да претпоставите.

1608560434_Depositphotos_65080325_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

У кухињи

  • Након прања дрвених даски за сечење, нанесите лагани слој маслиновог уља на њих како би нахранили дрво и спречили пуцање и промену боје. Пустите да уље одстоји на дрвету око 10 минута а потом га утрљајте меком крпом.

  • Малиново уље ће спречити лепљиву храну попут меда, путера од кикирикија и сенфа да се лепе за ваше кашике, ако их претходно њиме премажете, што ће вам олакшати припрему јела.

Прочитајте још: Шест намирница које не би требало држати у фрижидеру!

  • Уређаји од нерђајућег челика, шерпе и судопере поново ће бити сјајне ако их пређете крпом коју сте претходно натопили маслиновим уљем. Такође оно ће спречити тамњење, корозију, појаву мрља од воде и каменца на њима.
  • Уз помоћ маслиновог уља можете са исполирате ваш прибор за јело од сребра. Оно ће спречити окрисацију која доводи до тамњења сребра.

Фото: Депосит

По кући

  • Проблем са шаркама које шкрипе било да су у питању врата или прозори, ормари или електрични уређају попут шпорета, решићете ако посегнете за маслиновим уљем.

Прочитајте још: Бржи начин да исецкате ЛУК: Нож вам није потребан

  • Уколико је дно чаше преко које се прелила вода оставило беле кругове на вашим дрвеним површинама у стану, уз помоћ крпе натопљене маслиновим уљем можете уклонити ове трагове.
  • Сав дрвени намештај у свом дому можете да исполирате уз помоћ мешавине маслиновог уља, дестилованог белог сирћета и лимуновог сока.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas